Šaćiri pred dvomeč sa Zvezdom: Sport nije politika!

Šaćiri: U Beogradu će mi zviždati, Klop je vikao na nas pred Zvezdu! Fudbaler Liverpula Đerdan Šaćiri rekao je da se ne brine kako će ga dočekati navijači Crvene zvezde u Beogradu kada Liverpul bude gostovao prvaku Srbije.  Fudbaler Liverpula u centru pažnje zbog svog porekla i načina na koji je proslavio gol za Švajcarsku protiv Srbije na Svetskom prvenstvu u Rusiji.

Fudbal 23.10.2018 | 09:00
Šaćiri pred dvomeč sa Zvezdom: Sport nije politika!
Jedan od fudbalera koji će biti u centru pažnje tokom dvomeča između Liverpula i Crvene zvezde je Džerdan Šaćiri.

Vezista engleskog tima i reprezentativac Švajcarske provocirao je tokom proslave pogotka protiv Srbije na nedavnom Svetskom prvenstvu u Rusiji, zbog čega bi mogao da se nađe na meti navijača crveno-belih.

Pošto navijači Zvezde ne mogu u Liverpul ove srede, Šaćiri je upitan šta očekuje od utakmice u Beogradu i rekao je da će biti onih koji će zviždati.

"Naravno, neki će mi možda zviždati, ali ću na to gledati kao i na svaku drugu utakmicu. Na kraju krajeva to je fudbalska utakmica. To je važna utakmica i mi hoćemo da pobedimo, sport nije politika", rekao je Šaćiri, prenosi Liverpool Echo.

Švajcarac albanskog porekla dodaje da hoće da se nametne menadžeru Jirgenu Klopu koji mu je nedavno ukazao poverenje od starta utakmice protiv Hadersfilda.

Klop međutim nije bio zadovoljan mnogim početničkim greškama protiv Hadersfilda i zahteva od fudbalera da to poprave do utakmice sa Crvenom zvezdom u sredu.

"Baš se uneo, hoće najbolje od vas i da date sto posto. Ako vidi da nešto nije na tom nivou, vikaće na vas, što je i uradio! To je normalno. Na kraju smo dobili taj meč i to je najvažnije. Moraćemo da analiziramo i vidimo šta je bilo dobro, a šta nije ali sam ponosan što nismo primili gol, to je pozitivno. Sad je vreme za oporavak i ubrzo nas čeka nova utakmica", zaključio je Šaćiri.

Njegov saigrač iz Liverpula Džo Gomes rekao je da će "redsi" u sredu igrati protiv dobre ekipe koju će tretirati s poštovanjem.

"Te utakmice (sa Zvezdom) mogu da budu ključne za plasman u grupi Lige šampiona. Razočarani smo posle Napolija i gola u finišu. Sve i dalje imamo pod kontrolom i možemo da osvojimo potrebne bodove", rekao je Gomes.

Prvi duel Zvezde i Liverpula je u sredu, 24. oktobra, u Engleskoj (21 sat), a revanš je 6. novembra u Beogradu (18.55).

Podsetimo, Crvenoj zvezdi je zabranjeno da prodaje ulaznice svojim navijačima za gostovanje na Enfildu, tako da se ne očekuje veliki broj gostujućih pristalica, ali je sigurno da će dve nedelje kasnije tribine "Marakane" biti prepune.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Crni

23.10.2018 07:21

Ovaj nije nikako dobar s glavom. Pa on je jedan od kolovodja siptarske nacionalisticke retorike u sportu a sad prica price. Vidi mu se po faci nivo inteligencije. Uz to nepismen! Uzas!

ODGOVORITE