Pas dječaku odgrizao penis

Nesvakidašnji slučaj napada psa dogodio se prošlog vikenda u Zenici, a stradao je 14-godišnji dječak.

Bosna i Hercegovina 21.10.2018 | 21:56
Pas dječaku odgrizao penis
Pas je dječaku nanio teške povrede, posebno u predjelu genitalija, te mu je gotovo otkinuo spolni organ, piše Avaz.ba.

Informaciju o ovom zastrašujućem napadu potvrdili su u Kantonalnoj bolnici Zenica, gdje je dječak, odmah nakon napada, hitno prevezen. Nakon opservacije na Odjelu urgentnog bloka, zenički ljekari odmah su operisali nesretnog 14-godišnjaka i uložili maksimalne napore da se spase dječakove genitalije.

Nakon teškog operativnog zahvata, on je hospitalizovan na Odjelu za urološke bolesti, a prema riječima dežurnog ljekara Urologije, dječak je, sedam dana nakon operacije, stabilnog zdravstvenog stanja.

"Radi se o dječaku rođenom 2004. godine, a koji je hospitalizovan usljed ujednih rana psa lutalice. On je zbrinut u našu zdravstvenu ustanovu, a nakon operativnog zahvata uspješno se oporavlja", ističe dežurni ljekar za Avaz.

Ističe da se radi o površinskim ranama te da, srećom, nema dubljih povreda.

"Njemu su konstatovane povrede u predjelu penisa, i to na završnoj trećini. To je odmah po prijemu izgledalo dosta teško, ali nakon intervencija ljekara i operacije, možemo kazati da su rane dosta sanirane", pojašnjava ljekar.

Uspješan oporavak

Budući da nije bilo pouzdanih informacija je li pas koji je napao dječaka vakcinisan, dječak je primio i tetanus. On se, zajedno s majkom, i dalje nalazi na Urologiji, gdje se, za sada, uspješno oporavlja.

Specifično mjesto

Kako je izjavio dežurni ljekar, s obzirom na to da se rana nalazi na specifičnom i vlažnom mjestu, biće potrebno dosta vremena da se dječak oporavi.

"Dječak već sada mokri samostalno, ali to malo otežava zarastanje rane, koja bi trebala biti suha. Zbog svega toga, biće potrebno vrijeme za zarastanje i potpuni oporavak", napominje dežurni ljekar Urologije.

(Avaz)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Re

21.10.2018 14:13

Lijepi nekadasnji sinteri i odma ga otresu od zemlju cim vide da nije vezan i da sam hoda cestom. Opet to trbeba uvesti i ako se neko pobuni odmah i njega u zatvor za pokusaj ubistva ili ubistvo.

ODGOVORITE
Name

Imaš pravo

21.10.2018 14:50

Sve ih treba hvatati i u azil smjestiti.Ne bi trebao ni jedan pas lutalica da bude na ulici.

Name

RE

21.10.2018 15:01

Odamah bi tebe trebalo u zatvor zbog ove izjave, pa magarče jedan nisu krive živoptinje kojima smo mi lično omogućili da se tako ponašaju. Vidio sam X slučajeva gdje današnji bogataši nabavljaju svojim dječacima rasne pse, a kada ih se dječaci zasite onu se nađu na ulici. E tu država treba da odradi svoje, ako hoćeš životinju, čipuj je, i obaveži se da ćeš vodoti računa o toj životinji.

Name

Gadget RS

21.10.2018 15:09

@Re Mnogo više ima ljudi u ovoj, nazovi državi, kojima ne bi trebalo dopustiti da hodaju zemljom, pa ih ti i tvoji puštate. Ne komentariši ako nemaš uvid u cijeli događaj.

Name

Tops

21.10.2018 14:24

Koliko majmuna šeta psa bez brnjice...

ODGOVORITE
Name

Nedužni ćukani

21.10.2018 15:12

Životinje koje su ostavljene nisu krive!!!

ODGOVORITE
Name

FIK

21.10.2018 15:45

Civilizacija a i vjera upućuju čovjeka narode Da vode brigu i osiguraju zdrav odnos prema životinjama.Kad sam vidjela doktorica psihijatar IMA problem sa psima,Shvatio sam da ovi narodi su u velkom problemu daleko od civilizacije daleko od boga.

ODGOVORITE
Name

Haso

21.10.2018 16:34

Ma to treba po kratkom postupku na licu mjesta

ODGOVORITE
Name

Sasa

22.10.2018 09:08

Tuzno i zalosno sto drzava nevodi racuna niocemu pa ni o tome

ODGOVORITE
Name

ljuti drkadžija

22.10.2018 15:05

Te pse lutalice pobiti iz puške!

ODGOVORITE