Van Dam snima film kod Dragane Mirković

Folk zvezda o američkoj turneji, preseljenju u zamak Ebenfurt i prijateljstvu sa holivudskim glumcem

Zabava 18.10.2018 | 11:23
Van Dam snima film kod Dragane Mirković
MADA Dragani Mirković karijera već dugo nije prioritet, folk zvezda nastupa kao u vreme najveće popularnosti. Pevačica narodne muzike je trenutno na američkoj turneji odakle, za “Novosti”, poručuje da uživa u druženju sa publikom gde god da nastupa, ali da više nema velike planove u životu. Sa nestrpljenjem očekuje i preseljenje u dvorac Ebenfurt, nedaleko od Beča, koji je sa suprugom, bečkim biznismenom Tonijem Bijelićem kupila pre osam godina.

- Fenomenalno je na turneji, kao što je na svakom mom koncertu i nastupu - kaže, za “Novosti”, Dragana Mirković. - Publika je neverovatna prema meni i nema razlike da li pevam u Evropi, bivšoj Jugoslaviji ili u Americi. Sjajno reaguju na moje pesme. U Americi imam mnogobrojne prijatelje i fanove, i svi žele da se vide sa mnom i da me negde izvedu.

* Nedavno ste se u Beču družili sa holivudskom zvezdom Žan-Klodom van Damom?

- Upoznali su nas zajednički prijatelji, vlasnik Fešn TV Mišel Adams i njegova supruga Maša. Bili smo zajedno na večeri, mislila sam da će to biti jedno lepo druženje i da će se završiti na tome, ali Žan-Klod se oduševio mojim Tonijem. Posle toga je ponovo došao u Beč i zajedno smo proslavili Tonijevu i moju godišnjicu braka. Oduševio me je koliko je jednostavna osoba, kao sve prave zvezde. Najvažnije mu je ko je kakav čovek. Ponekad Tonija i mene uzdiže iznad sebe, pa mi bude neprijatno. Mnogo smo ga zavoleli i nastavili smo da se družimo. Redovno nam se javlja telefonom, šalje video-snimke, stalno pita kako je njegov srpski brat Toni, a mene zove Ledi Dragana. Ne želi da me zove Ledi Gaga, jer ona već postoji. Mnogo je simpatičan i duhovit čovek.

* Ugostili ste ga i u svom dvorcu?

- Niko do sada nije bio toliko oduševljen dvorcem kao Žan-Klod van Dam i vlasnik Fešn TV. Žan-Klod već ima u glavi neke filmske scene koje želi da snimi u zamku. Snimao je mobilnim telefonom i slao saradnicima ideje i predloge šta bi tačno i gde bi moglo da se snima.

* Kada planirate useljenje?

- Uskoro, naručila sam kuhinju. Sada je na redu kupovina nameštaja, a to je najlepši deo u celoj priči.

* Mnogima vaš život izgleda kao bajka?

- Moj život jeste bajka, jer sam ostvarena žena, imam divnog supruga i dobru decu. Odlični su učenici, sin Marko svira klavir, a ćerka Manuela klasičnu gitaru. Da li postoji lepša bajka od toga?

* Nedostaje li vam u Beču nešto iz Srbije?

- Ništa mi ne nedostaje jer je to grad u kome ima mnogo naših ljudi, srpskih proizvoda i svega ostalog. Nedostaje mi porodica, ali sam često privatno u Srbiji i ne stignem da osetim nostalgiju. Hvala bogu, ljubav me je odvela na najbližu destinaciju od domovine.

* U čemu vidite poslovni i lični izazov?

- Već odavno ne vidim nikakav izazov. Dobila sam od života više nego što sam mogla da sanjam. Bilo bi neskromno da još nešto poželim. Inače sam osoba koja nema prevelike ambicije, nisam ih imala ni na početku karijere. Uživam u svemu što mi se dešava, u druženju sa publikom i muzici koju pevam i slušam.

DVORAC Ebenfurt je uvršćen u kulturno nasleđe Austrije, star je više od 850 godina i prostire se na 12.000 kvadrata. Ima četiri tornja, svako krilo dvorca po 1.000, a samo dnevni boravak 300 kvadrata. U jednom delu zdanja nalazi se balska dvorana koju će folk zvezda i njena porodica koristiti za proslave.

Novosti
foto:interent

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Joja

18.10.2018 09:30

Dize vas iznad sebe. Bas fino.

ODGOVORITE
Name

p

19.10.2018 10:32

Vam Dam je ženskaroš i to je poznato. Ja mislim da je već "sredio" Draganu.