Tvrde: Iskasapili tijelo novinara

Tijelo nestalog saudijskog novinara DŽamala Kašogija je isječeno na komade, pošto je prethodno za sedam minuta ubijen u Saudijskom konzulatu u Istanbulu, otkriva turski izvor koji je navodno čuo audio snimak ubistva novinara.

Svijet 17.10.2018 | 19:58
Tvrde: Iskasapili tijelo novinara
Kako prenosi “Midl Ist aj”, Kašogija su vukli iz kancelarije glavnog konzula do susjedne prostorije, a u tom trenutku njegove vriske su čuli svjedoci na spratu ispod.

– Samog konzula su izveli iz prostorije. Nije bilo ni pokušaja da ispitaju novinara. Došli su da ga ubiju – tvrdi turski izvor.

 Vrištanje je prestalo kada su Kašogiju ubrizgali nepoznatu supstancu.

Saudijac Salah Muhamed al-Tubaigi je dan ranije doputovao u Istanbul privatnim avionom, na čelu forenzičkog tima od 15 stručnjaka. On je isjekao Kašogijevo tijelo, dok je novinar još bio živ. Ubistvo je trajalo 7 minuta, tvrdi izvor.

Dok je komadao tijelo, Tubaigi je čak slušao muziku, a savjetovao je i ostalim članovima tima da stave slušalice.

– Kada radim ovo, slušam muziku. Trebalo bi i vi isto – čuje se Tubaigi na audio snimku.

 Turski izvor izjavio za Njujork tajms da je Tubaigi bio opremljen testerom za sječenje kostiju. On je naveden kao član saudijskog Udruženja za sudsku medicinu.

Još 2014. godine, saudijski list sa sjedištem u Londonu, Ašarak Al-Avsat intervjuisao je Tubaigia, gde je on pričao o mobilnoj klinici koja omogućava obavljanje obdukcije za sedam minuta!

Kašogi je bio veliki kritičar politike kraljevske porodice, a pre dvije sedmice, tačnije 2. oktobra je posljednji put viđen i to kako ulazi u zgradu konzulata Saudijske Arabije u Istanbulu. Od tada mu se gubi svaki trag, a nakon što su turski istražitelji obavili analizu i istragu, svjetski mediji su počeli objavljivati monstruozne detalje o ubistvu novinara.

Američki predsednik Donald Tramp, nakon što je zaprijetio Saudijskoj Arabiji sankcijama zbog ubistva novinara Kašogija, promijenio je mišljenje pa je izjavio da su “neke grube ubice” likvidirale novinara.

Tramp je promijenio mišljenje nakon telefonskog razgovora sa saudijskim kraljem Salmanom.

- Upravo sam razgovarao sa saudijskim kraljem, koji po svaku cijenu negira da Rijad ima veze sa zločinom nad našim i saudijskim građaninom. Blisko sarađujemo sa Turskom da bismo otkrili istinu – rekao je Tramp.

Vlasti Saudijske Arabije negirale su umiješanost u smrt novinara, a na cijelu situaciju reagovale su i SAD, pa je državni sekretar Mike Pompeo odmah otputovao u Rijad.



Izvor: Agencije

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

...

18.10.2018 07:12

Strava i užas! Kakva nakaza moraš biti da si u stanju činiti ovakav zločin. Pa kažu pusti dijete neka ide vani, na ekskurziju samo, na ljetovanje sa prijateljima! Užas.

ODGOVORITE