Hilari govorila o Klintonovoj aferi

Hillari Klinton izjavila je u intervjuu za CBS sandej da afera koju je imao njen suprug s Monikom Levinski dok je bila u Beloj kući nije bila zloupotreba moći jer je Monika tada imala 22 godine i bila je odrasla.

Zanimljivosti 16.10.2018 | 10:38
Hilari govorila o Klintonovoj aferi
Ovom prilikom ona je istakla da je Bil Klinton postupio ispravno zato što nije odstupio s funkcije predsednika zbog skandala, nakon što je utvrđeno da je lagao o aferi. Na pitanje novinara da li je trebalo da odstupi s funkcije, kako su neki tražili, Hillari je odgovorila: "Apsolutno ne."

"Da vas ja pitam nešto. Gde je istraga o sadašnjem predsedniku protiv koga su navedene brojne optužbe, a on ih negira, odbacuje i ismejava? Bila je istraga protiv Bila i verujem da je sve utvrđeno ispravno", rekla je Hilari Klinton.

Ove izjave dala je nakon što su objavljeni navodi o seksualnim prestupima protiv Trampa i predsednika Vrhovnog suda Breta Kavanoa.

Bračni par Klinton uskoro kreće na turneju na kojoj će govoriti o svemu što su prošli tokom prethodnih godina, o optužbi protiv Bila 1998. godine i navodima o seksualnom uznemiravanju. Predstavnički dom SAD je tada tražio njegovu ostavku i pokretanje istrage, ali je Senat to odbio.

Iako se ovaj slučaj desio pre dve decenije, o njemu se i danas priča. Senatorka iz Njujorka Kirsten Gilibrand prošle godine je tokom #MeToo pokreta izjavila da je bivši predsednik trebalo da odstupi s funkcije nakon afere. Bil Klinton je rekao da nije saglasan s njenim komentarima.

B 92
foto:internet

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Topalović

16.10.2018 11:05

Bio je pred smjenom! A onda je donio odluku da bombarduje Srbiju, pa Moniku i smjenu više nisu spominjali! Da nije bilo bombardovanja, bio bi smijenjen!

ODGOVORITE