Video: Engleski huligani pravili haos u Sevilji!

Engleski huligani se žestoko sukobili sa policijom u Sevilji! Na ulicama Sevilje došlo je do velikih nereda uoči večerašnje utakmice Lige nacija između reprezentacija Španije i Engleske.

Fudbal 15.10.2018 | 18:00
Video: Engleski huligani pravili haos u Sevilji!
Inicijator je bila velika grupa ostrvskih huligana, kojih je u Sevilju stiglo više od 3.000. Oni su u vidno alkoholisanom stanju napravili niz incidenata u centralnim gradskim ulicama.

Prema izveštajima očevidaca, huligani su u noži između nedelje i ponedeljka oko jedan čas iza ponoći, podeljeni u nekoliko grupa, vršljali po okolnim kafićima i lokalima uništavajući stolice, stolove i ostali inventar.

Takođe su lomili stakla i retrovizore na parkiranim automobilima, pa su morale da reaguju i jake policijske snage koje su ušle u obračun sa razularenom masom.

Inače, Englezi su u velikom broju počeli da pristižu još u subotu i većina ih je bila smeštena u oblasti Paseo de Kolon i okolini. Nema informacija da li je pri tome došlo do povreda ili eventualnih hapšenja.

Policija je u sukobima sa huliganima pribegla taktici da ih razbije na manje grupe sa kojima se kasnije obračunavala u okolnim ulicama.

Kada je reč o utakmici, Englezima je, da bi ostali u trci za prvo mesto u grupi 4 A Lige nacija, neophodna pobeda, pošto su u prethodna dva duela izgubili od Španije na "Vembliju" (1:2) i igrali bez golova sa Hrvatskom u Rijeci.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar