Široki Brijeg o Mamiću: Lijepo bi bilo...

Bivši izvršni predsjednik Dinama je nako po njega negativnog sudskog epiloga utočište pronašao u BiH, tačnije u Međugorju, gdje ne može bez svojih "kombinacija".

Fudbal 16.10.2018 | 10:00
Široki Brijeg o Mamiću: Lijepo bi bilo...
Zdravko Mamić je pobjegao u BiH nakon što je osuđen u Hrvatskoj na šest i po godina zatvora zbog toga što je iz Dinama "izvukao" 116 miliona kuna putem transfera hrvatskih reprezentativaca Luke Modrića i Dejana Lovrena te oštetio državni budžet za 12,2 miliona kuna poreza zbog čega mora vratiti i 52 miliona kuna.

Mediji u BiH su proteklih nekoliko dana izvještavali da je Mamić blizu toga da preuzme Široki Brijeg, koji ima dobru infrastrukturu, ali mu nedostaje novac da bi mogao napraviti korak naprijed.

Koliko ima istine u cijeloj priči trenutno nije poznato, ali su iz kluba potvrdili da kontakti sa Mamićem postoje.

"Lijepo bi to bilo, ali to ne mogu potvrditi. Istina je da je Mamić posjetio klub i sa sportskim direktorom Daliborom Šilićem razgovarao prije svega o organizaciji naše utakmice s Dinamom 27. novembra u sklopu obilježavanja 70. godišnjice kluba. Naravno da se Mamić zanimao i za stanje u ekipi jer nam je pomogao da angažujemo trenera Gocu Sedloskog. Bilo je nekih obećanja još ranije za pomoć u angažovanju igračkih pojačanja u zimskom prijelaznom roku i to je sve što mogu reći" rekao je klupski direktor Zoran Bubalo za"Sportske novosti".

Mamić se u posljednje vrijeme sve češće može vidjeti na utakmicama Širokog Brijega, kao i samim treninzima. Zanimljivo, mediji u Hercegovini pišu da se navijači žestoko protive njegovom ulasku u klub pa će biti itekako zanimljivo pratiti šta će se dalje događati na Pecari.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar