Krstajić o novinarima: Ni Bog vam više ne može ugoditi!

"Na Svetskom prvenstvu smo rizikovali, pa ste me stavili na margine kako nemam pojma o fudbalu", rekao je selektor, kog su reporteri iz Srbije pitali zbog čega nije uveo drugog napadača u finišu meča u Bukureštu.

Fudbal 14.10.2018 | 20:15
Krstajić o novinarima: Ni Bog vam više ne može ugoditi!
"Na Svetskom prvenstvu smo rizikovali, pa ste me stavili na margine kako nemam pojma o fudbalu", rekao je selektor reprezentacije Srbije, Mladen Krstajić, kada je upitan zbog čega sa igračem više u Bukureštu nismo igrali i sa napadačem više.

"Orlovi" su pred skoro 60.000 navijača u prestonici Rumunije odigrali 0:0 sa domaćinom u 4. kolu UEFA lige nacija, zadržali prvo mesto u grupi, ali i propustili šansu da praktično reše pitanje plasmana u viši rang u narednom ciklusu.

"Ni Bog vam više ne može ugoditi", obratio se selektor reporterima iz Srbije koji su izveštavali sa utakmice i zaključio:

"To su odluke koje sam ja doneo, tako će biti ubuduće".

O Tadiću...

"To je sastavni deo igre, takve stvari se događaju u fudbalu, ne mogu ništa da mu zamerim. Danas je bio kao u Podgorici... pravi kapiten i pravi vođa", rekao je Krstajić.

Odluka je bila da napadnemo sa Sergejom Milinković-Savićem umesto Mijata Gaćinovića od 63. minuta, nakon čega je umornog Milana Rodića u 77. minutu zamenio Nemanja Miletić.

"Mislim da smo imali kontrolu svih 90 minuta, mogli smo da napravimo i treću izmenu, ali smo ulaskom Sergeja dobili skok i mogli da ga uparimo sa Mitrovićem. Takmičarski se gleda, imamo još dve utakmice", rekao je selektor i dodao:

"Ponovo smo pokazali da smo ekipa u stvaranju, da imamo karakter, želju i htenje da ispunimo što smo zacrtali. Dominirali smo, promašili penal i igračima mogu da zahvalim i čestitam od srca. Možemo da budemo nezadovoljni na kraju zato što smo uzeli samo četiri boda".

Srbija u novembru dočekuje i Crnu Goru i Litvaniju.

Grupa 4

Rezultati 4. kola:

Rumunija - Srbija 0:0

Litvanija - Crna Gora 20.45

Tabela:

1. Srbija 2-2-0 (5:2) 8
2. Rumunija 1-3-0 (4:3) 6
3. Crna Gora 1-1-1 (2:2) 4
4. Litvanija 0-0-3 (1:5) 0

Parovi 5. kola (17. novembar): Srbija - Crna Gora 15.00, Rumunija - Litvanija 20.45.
Parovi 6. kola (20. novembar): Srbija - Litvanija 20.45, Crna Gora - Rumunija 20.45.

KONTRA: ZAŠTO PENAL I CRVENI?

Selektor reprezentacije Rumunije, Kozmin Kontra, rekao je da nema zamerku zbog toga što je Srbiji dosuđen penal, ali da smatra da sudija nije trebalo da isključi njegovog fudbalera.

"Po novim pravilima, okej je što je dosuđen penal, ali to što smo dobili crveni karton i nije baš u redu. Zadovoljan sam igrom i svojim fudbalerima. Bilo je teško protiv brzih i tehnički dobrih protivnika. Dali smo sve od sebe i smatram da smo igrali veoma dobro", rekao je Kontra posle utakmice u Bukureštu.

Rumunija i Srbija su igrali nerešeno bez golova u četvrtom kolu Lige nacija.

Domaćin je od 44. minuta imao igrača manje, pošto je Gabrijel Tamaš isključen kada je napravio penal nad Mijatom Gaćinovićem. Dušan Tadić ga nije iskoristio.

"Utakmica je bila teška i videli smo dva različita poluvremena, upravo iz tog razloga. Igrali smo onako kako smo se dogovorili u prvom, bili uravnoteženi, napadali. Ali, posle penala i crvenog kartona je bilo drugačije. Morali smo da se reorganizujemo, pokušavali smo iz kontranapada i uglavnom smo se koncentrisali na odbranu", kazao je Kontra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

O Krstajicu

14.10.2018 19:02

propasti nasa ! Unisti nam tim !

ODGOVORITE
Name

Sa

14.10.2018 19:16

ovim trenerom, ne mozemo nista uspjet. Kilav ! Telimo se sa Romunima ! Pravi protivnici nas razbijaju vrlo lako. Krstajicu ti si cisti promasaj. Unisti nas.

ODGOVORITE