Veljko Paunović ''slobodan strijelac'' - šta dalje?

Razočaravajuća sezona u Čikagu nameće polemiku. . .

Fudbal 15.10.2018 | 19:00
Veljko Paunović ''slobodan strijelac'' - šta dalje?
Prva sezona je poslužila za postavljanje kamena temljca. U drugoj je Čikago bio hit sezone i zauzeo treće mesto na tabeli. I kad se u trećoj pod komandom Veljka Paunovića očekivao napad na sam vrh, klub je podbacio. Iz 32 kola samo 31 bod. Dve utakmice pre kraja sezone igraju se samo za ugled, neće značajno popraviti utisak. A posle te dve utakmice Veljko Paunović postaje slobodan strelac, pošto mu ističe ugovor sa američkim klubom, pa se samo po sebi nameće pitanje: šta dalje?

“Da li mislim da ću da se vratim i sledeće sezone? Ne znam. Ne gledam budućost na taj način. Ali uveren sam da hoću“, pomalo je kontradiktoran Paunović u prvoj rečenici.

Priznaje ipak da je prvo potrebno da porazgovara sa upravom ne bi li se videlo mogu li dve strane zajedno dalje. Odbija da sedne za sto dok se 28. oktobra sezona ne završi. Generalni direktor Čikaga Nelson Rodrigez još ranije je rekao da bi voleo da se Paunović vrati i za 2019. godinu.

“Svi moraju da misle o svojoj budućnosti i videćemo da li još možemo da radimo zajedno. To je sve“, odgovara Paunović.

Diplomatske izjave sa obe strane pre no što pregovori počnu. Možda i zbog toga što ni uprava Čikaga nije bila baš agilna ove sezone. Uoči početka ostali su bez Dejvida Akama, startnog krila. Golmana Meta Lempsona poslali su u Minesotu. Startnom štoperu Žoau Meiri nisu ponudili novi, barem ne zadovoljavajući ugovor.

U februaru je stigao Aleksandar Katai, sa 12 golova bio je drugi strelac ekipe iza Nemanje Nikolića, a imao je i pet asistencija. Međuti, nije došao iskusan štoper, ni golman, ni centralni vezni, a to su sve pozicije koje je sam klub označio kao prioritetne. Mihael De Leuv i talentovani Đorđe Mihailović pride su doživeli teške povrede.

Nekako se tim držao do jula, ali kad su i tokom letnjeg prelaznog izostala pojačanja sve je otišlo dođavola. Crna serija od osam poraza počela je 7. jula u Vankuveru (2:3). Posle je već bilo kasno za ispravku.

“Definitivno smo mogli bolje (u prelaznom roku, prim.aut), neke šanse su nam možda promakle, ali nikad nije lako dovesti igrače, jer imate i druge strane uključene u pregovore. Uostalom, ja sam trener, moje je da se koncetrišem na igrače koje imam. Trudim se da izvučem najbolje iz njih, a na kraju seone ćemo analizirati situaciju i videti koliko smo dobri bili (na fudbalskoj pijaci) ili u ovom slučaju koliko smo loši bili“, pecka Paunović upravu.

Američki mediji i njemu zameraju ponešto. U 2017. odlično je funkcionisao sistem 4-2-3-1. U 2018. nije se tačno znalo šta igra Čikago, ni ko je u prvoj postavi. Kapiten Daks Mekarti se javno žalio rekavši da česte promene ne dozvoljavaju igračima da pruže maksimum. Paunović odgovara podsećanjem da su i povrede i manjak iskustva kod mlađih igrača uslovile takve rokade. Tim i jeste izgledao bolje kad su se De Leuv i Mihajlović vratili na teren.

Sada više nije ni bitno. Bitno je videti gde će dalje trener koji je U20 reprezentaciju Srbije 2015. na Novom Zelandu vodio do titule prvaka sveta.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar