EP: Kadetima BiH za elitni rang nedostaje bod!

Kadetska reprezentacija Bosne i Hercegovine odigrala je protiv Islanda 1:1 pa će za prolaz u elitni krug kvalifikacija morati u utorak u Doboju kod Kakanja izvući makar bod protiv Ukrajine.

Fudbal 14.10.2018 | 15:15
EP: Kadetima BiH za elitni rang nedostaje bod!
"Zmajići" nisu uspjeli da savladaju vršnjake iz Islanda u drugom kolu kvalifikacijskog turnira za Evropsko prvenstvo 2019. godine u Trening centru FS BIH u Zenici.

Puleni selektora Zorana Erbeza u subotu poveli su u 44. minutu golom iz slobodnog udarca Faruka Durakovića, što je bio i rezultat prvog poluvremena, iako su u 42. minutu ostali bez Davida Pisara. On je kao zadnji igrač odbrane oborio Andri Finanra Baldursona te zaradio crveni karton.

Golman Nikola Ćetković je u 67. minutu skrivio penal, kada je oborio Baldura Loia Gudlaougsona, a precizan je sa bijele tačke bio Isak Johaneson.

Island će u utorak u Zenici igrati protiv Gibraltara, kojeg je bh. tim porazio s 8:0, a danas u Doboju kod Kaknja i Ukrajina s čak 11:0. Ukrajina je sada vodeća s četiri boda, koliko ima i BiH, Island je treći s dva boda, a Gibraltar bez bodova.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

TZ

14.10.2018 17:27

Svaka cast momci,idemo dalje.

ODGOVORITE
Name

decko

14.10.2018 19:23

Nedostaje im bod... Uvijek su bili drugima iza ledja, i uvijek im je falila iorganizacija, i savez, i igraci! Po svemu smo najgori u Europi!

ODGOVORITE