"Orlovi": Zaslužena pobjeda, sad u Bukurešt po tri boda!

Fudbaler Srbije Mijat Gaćinović i ocenio je da je protiv Crne Gore bilo znatno teže nego što rezultat pokazuje, kao i da će i protiv Rumunije ići na pobedu.

Fudbal 12.10.2018 | 13:45
"Orlovi": Zaslužena pobjeda, sad u Bukurešt po tri boda!
"Veoma važna pobeda na najtežem gostovanju u grupi. Igrali smo s puno mladih igrača u početnoj postavi i mislim da smo uradili dobar posao na veoma teškom terenu", rekao je Gaćinović novinarima posle utakmice.

Srbija je u četvrtak pobedila Crnu Goru s 2:0 u trećem kolu Grupe četiri Lige nacija C. 

"Najvažnije je da skupljamo bodove, da budemo prvi, to što drugi rade to ne treba da nas interesuje. Grupa je takva da ne možemo da im pobegnemo 10 bodova, ali je bitno da mi pobeđujemo", rekao je Gaćinović. 

On je naveo da je Srbija favorit u Grupi četiri i da uvek ide na pobedu. 

"Prezadovoljan sam atmosferom i time kako nas je domaća publika prihvatila. Nadam se da ćemo isto tako da im uzvratimo u Beogradu", zaključio je on. 

Srbija je prva u Grupi sa sedam bodova, dva više od Rumunije, tri od Crne Gore, a sedam od Litvanije. 

"Bilo je teško igrati jer je teren bio veoma loš. Nije bio u katastrofalnom stanju, ali je mnogo teško bilo za igru od pozadi. Međutim, uspeli smo u više navrata da iznesemo loptu iz zadnje linije, što nije bio slučaj u prethodnim utakmicama. Mislim da smo bili bolji i zasluženo pobedili. Imali smo kontrolu igre i rezultata od prvog minuta, oni su logično krenuli ofanzivnije u drugom poluvremenu jer su gubili i igrali kod kuće, ali smo mi drugim golom rešili pitanje pobednika i mirno priveli meč kraju", istakao je golman Marko Dmitrović. 

Andrija Živković pružio je jednu od boljih partija u nacionalnom timu. 

"Dobro smo se spremili, znali smo šta nas čeka i najvažnije je da smo pobedili. Znali smo da njihovi bekovi vole da se ubacuju između naših odbrambenih igrača i zato sam igrao malo defanzivnije. Drago mi je da smo osvojili nova tri boda, sada imamo nekoliko dana da se odmorimo i pokušaćemo u Bukureštu da dođemo do trijumfa", zaključio je Živković.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar