Bobić uvjerava: Platićemo otkupninu za Jovića!

Nemamo šta da brinemo oko toga! I to u bliskoj budućnosti!

Fudbal 12.10.2018 | 15:00
Bobić uvjerava: Platićemo otkupninu za Jovića!
Luka Jović igra veoma dobro u poslednje vreme, počeo je redovno da daje golove tako da je ubedio novog trenera Adija Hitera da je vredan aktiviranja otkupne klauzule. To je u razgovoru za nemačke medije istakao i sportski direktor Ajntrahta Fredi Bobić.

Najavio je da će se to dogoditi u bliskoj budućnosti.

"Imamo opciju da ga otkupimo, tako da ne moramo da brinemo oko toga. To će se sigurno desiti u bliskoj budućnosti", rekao je Bobić.

Tu se Bobić nije zaustavio pri hvaljenju Jovića već je dodao da je Luka "najbolji igrač u svom godištu dostupan na tržištu".

Jović je 2017. godine stigao u Ajntraht kao pozajmljeni igrač Benfike. Luka je nagovestio koliko može još prošle sezone, ali je sada dostigao punu afirmaciju. Postigao je 14 golova na 36 utakmica za Frankfurt.

I sam trener Hiter ga je hvalio posle pobede nad Hofenhajmom kada je Jović dao gol i imao asistencijuAntu Rebiću. 

Prvo javne pohvale trenera, potom i najave Bobića da će biti otkupljen. Očigledno će bliska budućnostLuke Jovića biti vezana za Ajntraht iz Frankfurta. Odlično se snalazi za sada u tom timu.

Podsetimo, Ajntraht je letos imao opciju da delimično otkupi Jovićev ugovor po ceni od 6.000.000 evra, odnosno da iskešira 12.000.000 evra kako bi Luka bio 100 odsto član kluba iz Frankfurta i da se ta suma isplati u dve jednake rate. 

Međutim, nedavno se pojavila informacija da su vodeći ljudi u Ajntrahtu spremni da odu korak dalje i Benfiki uplate celih 10.000.000 evra odjednom, ali i ostave klauzulu po kojoj bi portugalskom gigantu išlo još 30 odsto od naredne prodaje. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar