Jokanoviću pod hitno treba pojačanje u odbrani!

Tražiće se jedan, možda i dva štopera! Sve kako bi se izborio opstanak u eliti.

Fudbal 13.10.2018 | 11:00
Jokanoviću pod hitno treba pojačanje u odbrani!
Ne cvetaju, nažalost, ruže Slaviši Jokanoviću u Premijer ligi. Fulam je dobro počeo, ali kako sezona odmiče, sve se više oseća jaz između prošlosezonskog člana Čempionšipa i surovog premijerligaškog društva. Ta se razlika posebno oslikava kroz prizmu primljenih golova. 

Fulam ih je ove sezone već primio 21, što je daleko najviše u Premijer ligi. I mada serija od pet utakmice bez pobede (tri remija) ne poziva na krizu, situacija u odbrani definitivno zahteva radikalne promene u januarskom prelaznom roku. U klubu se već pravi strategija za izlazak na tržište i tražiće se minimum jedan, a možda i dva štopera za nastavak sezone. Kalum Čejmbers, Alfi Moson i Maksim le Maršan nisu opravdali očekivanja i to bi Fulam moglo skupo da košta u nastavku sezone, a posebno na kraju, kada se budu svodili računi. 

Zbog toga je, tvrde engleski mediji, Jokanović ponovo otvorio priču o mogućem angažovanju Matea Musakija iz Milana. Nekadašnji štoper Viljareala je ove sezone odigrao 630 minuta kroz sedam utakmica i prilično je standardan kod Đenara Gatuza zajedno s Matijom Kaldarom, mada ostaje činjenica da nije igrao mnogo prošle sezone i da oko njegovog doprinosa igri Milana ima određenih sumnji. Fulamu će konkurencija biti Votford, koji je takođe bacio oko na 28-godišnjeg Argentinca plaćenog 18.000.000 evra prošle godine. 

Međutim, dok dva premijerligaša kuju planove kako da angažuju Musakija, iz Italije se ponela priča da jeGatuzo zadovoljan Mateovim napretkom i da želi da ga zadrži u Milanu bar do kraja sezone. 

Zasad nema spekulacija o drugim Jokanovićevim željama na spisku, mada je realno da se u narednom periodu „obrne“ nekoliko zvučnijih imena. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar