Niko ga više ne poštuje!

Kovač leti čim Riberi to bude tražio od šefova! Bild otkriva kako je Hrvat za kratko vreme izgubio poverenje igrača nemačkog šampiona.

Fudbal 10.10.2018 | 11:45
Niko ga više ne poštuje!
Reprezentativna pauza nije odnela sve muke minhenskog Bajerna i njegovog trenera Nika Kovača. Bez obzira što je u ponedeljak dobio bezrezervnu podršku šefova Ulija Henesa i Karl Hajnca Rumenigea, hrvatskom stručnjaku se i dalje drma klupa posle četiri uzastopne utakmice bez pobede.

Tabloid Bild, koji je vrlo dobro obavešten kada su u pitanju dešavanja u Minhenu, jer ima dobre "krtice", objavio je da Kovačeva budućnost na klupi Bavaraca zavisi isključivo od prvotimaca Bajerna koji se dosta pitaju i poseduju moć unutar kluba.

Konkretno to je Frank Riberi, koji je lično smenio prošle sezone Karla Anćelotija. Sam italijanski trener je priznao da je svemu bio kraj kada se Francuz požalio prvom čoveku kluba Uliju Henesu.

"Kada igrač dobije svu moć od strane rukovodstva, normalno je da vam ostatak tima okrene leđa i naruši ugled. Od toga se nijedan trener ne bi oporavio", rekao je svojevremeno Anćeloti.

U tom kontekstu Bild citira svoje izvore koji tvrde da Riberi još nije šapnuo Henesu da treba da smeni Kovača možda i zato što mu Hrvat uporno pruža šansu u svakom meču bez obzira što se ovaj uklopio u sivilo ekipe. Poznati list navodi i da je jedini koji se trenutno javno žali na rad trenera Kovača Bajernovim šefovima menadžer Žorž Mendeš, čiji je pulen Hames Rodrigez potpuno skrajnut i češće boravi na klupi kod novog trenera umesto na terenu. 

Istovremeno, Bild tvrdi i da igrači Bajerna ne poštuju Nika Kovača i za to daje jasan primer: Hrvat je zabranio korišćenje mobilnih telefona tokom obroka i tretmana kod fizioterapeuta, ali skoro niko od glavnih zvezda to pravilo ne sledi i svi ih uredno koriste.

S takvim stavom jasno je da Niko Kovač neće još dugo potrajati na klupi Bavaraca. Možda još samo par nedelja.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar