Šehić i Todorović: Nema opuštanja protiv Turske!

Reprezentacije BiH započela je pripreme za mečeve protiv Turske i Sjeverne Irske, a golman "zmajeva", Ibrahim Šehić, koji nastupa u Turskoj, očekuje odličnu atmosferu na stadionu u Rizeu i motivisanog protivnika.

Fudbal 10.10.2018 | 08:15
Šehić i Todorović: Nema opuštanja protiv Turske!
"U Rizeu nas očekuje pun stadion i dobra atmosfera. Vjerujem da će Turci dati priliku igračima iz domaćeg prvenstva koji će sigurno biti jako motivisani. Očekuje nas teška utakmica", izjavio je Šehić.

Smatra da će i u selekciji BiH neki igrači dobiti priliku za igru, ali da će pristup svakako biti ozbiljan.

"Vjerujem da će selektor dati priliku nekim igračima da se dokažu i uklope u selektorov sistem igre, a oni će sigurno biti motivisani da pokažu koliko mogu. Očekujem ozbiljnu utakmicu za koju se moramo dobro pripremiti", dodao je Šehić.

U selekciji BiH jedan od standardnih igrača postao je Darko Todorović, koji se nada ta će tako ostati i u budućnosti. Todorović je podsjetio da je selekcija BiH savladala Sjevernu Irsku u prvom meču Lige nacija, ali da igra bh. tima nije bila najbolja.

"Drago mi je što sam standardan reprezentativac i nadam se da će tako ostati. Znamo kako smo odigrali prvu utakmicu protiv Sjeverne Irske i šta moramo popraviti, ali najvažnije je da smo pobijedili. Nadam se pobjedi i u drugom meču. Protiv Turske takođe moramo igrati ozbiljno i pokušati pobijediti", naglasio je Todorović.

Repezentacija BiH će danas otputovati u Tursku, gdje će u četvrtak, 11. oktobra na stadionu "Rize Šehir" u Rizeu igrati prijateljski meč protiv domaće selekcije.

Utakmica Lige nacija protiv Sjeverne Irske na rasporedu je u ponedjeljak, 15. oktobra na stadionu "Grbavica" od 20.45 sati.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar