Novak, Rodžer i Rafa su obilježili milenijum, a Mari...

Bivši Hrvatski teniser Goran Ivanišević dao je svoje mišljenje o tome ko je obeležio novi milenijum u teniskom svetu.

Tenis 11.10.2018 | 15:30
Novak, Rodžer i Rafa su obilježili milenijum, a Mari...
Ivanišević je bio uspešan teniser, a sada radi u stručnom štabu Kanađanina Miloša Raonića.

Ivanišević se dotakao teme da li je dobro što su Federer i Nadal i dalje dominantni, na prvom i drugom mestu, kao što su bili dobrim delom prethodne decenije.

"To je dobro pitanje, ne znam da li je dobro ili loše. Možda jesu bolji od ostalih, ali Đoković se vraća", rekao je Ivanišević za "Marca". 

Dugo se dovodi u pitanje to da li je Endi Mari član "velike četvorke", ili postoji samo "velika" trojka koju čine Đoković, Federer i Nadal, a Goran ima odgovor na pitanje ko je obeležio novi milenijum. 

"Za mene, to su bili Nadal, Federer i Đoković, posle dolazi Mari. Ne svrstavam ga na isti nivo kao ostalu trojicu. Dobro je što imamo i Vavrinku, ali i ostale mlade momke", jasan je Ivanišević. 

Goran Ivanišević je obeležio teniski svet svojom igrom, ali i ponašanjem, a najveći trag ostavio je kada je osvojio Vimbldon 2001. godine kao 125. igrač planete. 

"To bi bilo teško ponoviti, ali ništa nije nemoguće. Te 2001. svi su mislili da je nemoguće da pobedim, ali u sportu postoje čuda i dešavaju se lude stvari". 

Ivanišević je dodao "da je Hrvatska mala zemlja koja se ne plaši to da kaže i da pokaže srce, kao i da nikada ne odustaje".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar