Babalj: Obnoviti Republiku Srpsku

Naš osnovni zadatak u narednim godinama biće očuvanje Republike Srpske, vraćanje povjerenja građana u institucije Republike Srpske i ponovno uspostavljanje narušenog, a prijeko potrebnog, jedinstva našeg naroda, ističe u izjavi za IS Radio nosilac liste SDS za NSRS iz Izborne jedinice 8 Darko Babalj.

Republika Srpska 05.10.2018 | 13:17
Babalj: Obnoviti Republiku Srpsku
„Republika Srpska nalazi se na prekretnici, da li će se nastaviti sa produbljivanjem razdora i podjela među srpskim narodom, privatizacijom institucija, bahatim odnosom vlasti prema građanima i siromašenjem javnih resursa ili ćemo krenuti u odlučnu borbu za narod, za jedinstvo, za Republiku Srpsku“, rekao je Babalj.

„Obećavam da ćemo sve uraditi da se naš narod izmiri po političkoj, teritorijalnoj i svakoj drugoj osnovi. Ako ne budemo radili kako obećavamo nemojte čekati ni 12 godina niti četiri godine da nas kaznite, samo nam recite da ne radimo kako vi želite i mi ćemo odmah prepustiti vlast boljima“, kategoričan je Babalj.

„Koliko nam je Republika Srpska važna i koliko je važno da stvorimo bolje i pravednije društvo, najbolje znamo mi koji smo bili u prvim redovima onda kada se vodila najvažnija bitka za opstanak srpskog naroda na ovim prostorima. To je bilo izuzetno teško vrijeme,ali ono što nam je svima davalo nadljudsku snagu jeste vjera, jedinstvo i želja da stvorimo svoju državu - državu srpskog naroda, srpskog jedinstva, pravde,boljeg života za sve nas. Duh zajedništva i ljubavi prema otadžbini je prioritet svih prioriteta“ kaže Babalj.

„Zato, svi zajedno, jedinstveni, već od 7. oktobra, krećemo u završnu bitku - protiv podjela, bitku za ekonomsko jačanje Republike Srpske, vraćanje ljudi u našu otadžbinu i vraćanje otadžbine narodu!“, poručio je nosilac liste SDS za NSRS iz Izborne jedinice 8 Darko Babalj.

(BN)