Ronaldo o "silovanju": Savjest mi je mirna!

Jedan od najboljih fudbalera sveta Kristijano Ronaldo odbacuje bilo kakve optužbe o silovanju izvesne Katrin Majorge pre desetak godina u Las Vegasu. "Silovanje je odvratna stvar, ja nisam takav", kaže Ronaldo.

  • Sport
  • Fudbal


"Savest mi je mirna", izjavio je Portugalac Kristijano Ronaldo, fudbaler Juvantusa, odgovarajući na optužbe da je 2009. godine u Las Vegasu silovao hostesu Katrin Majorge.

"Odlučno poričem optužbe protiv mene. Silovanje je odvratan zločin koji je protivi svemu što sam ja i u šta verujem. Nameran sam u odluci da svoje ime zaštitim i sačuvam ga od prljavština i odbijam da 'hranim' medijski spektakl stvoren od ljudi koji žele da se promovišu preko mene. Savest mi je mirna i u tom stanju, dakle mirno čekam rezultate svih istraga", objavio je Ronaldo na društvenim mrežama.

Kao što znate, Ronalda je optužila Ketrin Majorga da je silovao 2009. godine u Las Vegasu i da joj je dao novac da ćuti.

Ona je nemačkom "Špiglu" nedavno ispričala da je slavni fudbaler silovao i da su joj njegovi advokati platili da nikom ništa ne kaže 375.000 dolara.

Kada je priča "pukla", njegovi advokati su brže bolje uputili tužbu nemačkim novinama, ali urednici nemačkog medija i dalje čvrsto stoje iza ove priče, smatrajući je verodostojnom.

"Tužićemo mediji za moralnu povredu. Ovo je verovatno jedan od najozbiljnih slučajeva ugrožavanja prava u poslednjih nekoliko godina", piše u izjavi fudbalerovog advokata Kristijana Šerca.

U intervjuu u kojem je Majorga potanko ispričala šta joj je Ronaldo radio te noći, ona detaljno opisuje.

"Klekao je ispred mene i rekao da je on 99 posto dobar čovek, ali da ne zna šta je sa tim jednim procentom. Godinama sam trpela mentalnu torturu. Imala sam i suicidne misli, jer sam pristala da se nagodim sa njima. Oni su čak unajmili i privatnog detektiva koji me je pratio, posmatrao moju kući i prikupljao svakakve informacije o meni, čak i broj neplaćenih kazni za parking. Pokušavali su na sve načine da me diskredituju, govoreći kako posao hostese nije fin ženski posao. U toj nagodbi sam morala da potvrdim da njegovo ime nikad neću spomenuti ni svom terapeutu. Ipak, ohrabrio me je pokret #metoo, pa sam odlučila da progovorim", rekla je Ketrin.

Izvor: mondo.rs

KOMENTARI0
POŠALJITE PORUKU

Razvoj: NEST

© Đorđe Gajić 2018.
Sva prava zadržana.