L'Ekip: PSŽ u epizodi "Kako skinuti Zvezdu sa neba?"

Ugledni francuski list L'Ekip posvetio je veliku pažnju utakmici između fudbalera Pari Sen Žermena i Crvene zvezde i na čak osam stranica najavljuje taj duel.

Fudbal 03.10.2018 | 16:00
L'Ekip: PSŽ u epizodi "Kako skinuti Zvezdu sa neba?"
U igri reči dominira naslov "Pokušaj skidanja zvezde sa neba", aludirajući da Parižani moraju da savladaju šampiona Srbije na "Parku prinčeva" posle poraza u Liverpulu (3:2) na startu C grupe Lige šampiona.

U prvom planu su i slike iz Beograda sa premijere protiv Napolija, Siniše Mihajlovića i Dejana Savićevića sa trofejom Lige šampiona, uz podsećanje da je Crvena zvezda bila prvak Evrope trijumfom u finalu nad francuskim Marseljom 1991. i da se sada polako vraća sličan pobednički duh.

U opširnoj najavi veliki akcenat se stavlja na srpske navijače, koje prema nekim najavama očekuje domaćin i do 2.000, ali da su podignute visoke mere bezbednosti i da ne bi trebalo da bude problema.

"Oni bi trebalo da budu raštrkani na stadionu, a insistiraće da budu u grupi. Postoji doza opreza i tenzije", piše L'Ekip.

Prenose se i reči doskorašnjeg fudbalera Crvene zvezde, Francuza iz Monpeljea Damijana Le Taleka, koji je nahvalio Zvezdinu odbranu i posebno kapitena Vujadina Savića opisujući ga da je "spreman da umre na terenu", kao i bivšeg trenera Zvezde i selektora Srbije Slavoljuba Muslina, koji smatra da je ekipa Vladana Milojevića snažan kolektiv.

Utakmica 2. kola C grupe Lige šampiona između PSŽ-a i Crvene zvezde igra se večeras od 18.55 u Parizu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar