Rekao novinarki: ''Slatki ste''...

Premijer Andrej Plenković umjesto odgovora na pitanje novinarke RTL Damire Gregoret o novom skandalu koji potresa HDZ, uzvratio da je slatka.

Region 03.10.2018 | 14:11
Rekao novinarki: ''Slatki ste''...
Plenković je juče nakon sastanka u HDZ-u, na kojem se raspravljalo o novoj velikoj aferi njegova zamjenika, a nakon toga je odgovarao na pitanja novinara.

Portal Index.hr prenosi da kako to, navodi se, uvek biva kada je Plenković nervozan, krajnje neprimjereno je odgovorio na pitanje novinarke RTL.

Prema policijskim dokumentima, naime, Plenkovićev zamenik u HDZ-u, Vaso Brkić, je kriminalcima dojavljivao informacije da su pod policijskim nadzorom.

Novinarka Gregoret je Plenkovića pitala da li mu je sve to normalno i uobičajeno, na šta je usledio odgovor: "Slatki ste, Damira."

Takav premijerov "odgovor" izazvao je nemalo negodovanje po društvenim mrežama, a dio korisnika je ponašanje premijera nazvao seksističkim.

Komentarišući Plenkovićevo, kako navodi Index, bahato ponašanje, novinarka Gregoret je rekla da je odgovor premjera "potpuno neprimjeren i šokantan", te da najviše govori o onome ko ga izgovorio.

"U ovom slučaju radi se o premijeru, koji tako nešto sebi baš nikada ne bi smio da dozvoli. Problem je što takvi komentari žene, koje su i dalje u neravnopravnom položaju, mogu dodatno obeshrabriti. Mene svakako ne. I dalje ću, u svakoj prilici, postavljati sva važna, samo ne slatka pitanja", rekla je Gregoret za Index.

Izvor: Tanjug

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

SENADER

03.10.2018 12:20

JE BIO PUN SEBE, i...

ODGOVORITE
Name

Ile

03.10.2018 12:44

Svaka čast za gospođu Gregoret. Puno dostojanstva i stabilnosti je kod nje. Poštovana novinarko radite svoj posao kako smatrate ispravnim. Najveća vrijednost čovjeka je dostojanstvo i iskrenost. Premijer neka se stidi izgovorenih riječi jer svako pokaže kakd tad ko je i kakav je. samo naprijed i hrabro u obavljanju novinarskog posla.

ODGOVORITE
Name

Mađar

03.10.2018 13:05

Ovo je jedna od vaznijih vijesti. Drugih problema nemamo. po drugim izjavama ga nismo mogli ocijeniti. ovo je bilo presudno.

ODGOVORITE
Name

Jako

03.10.2018 15:22

Jako domu..

ODGOVORITE
Name

JOSIP

03.10.2018 18:11

ZIVJELA BIVSA JUGA A NE SVE OVE NOVONASTALE LOPOVSKE DRZAVICE GDJE SU SVE SAMI LOPOVI KOJI VLADAJU

ODGOVORITE
Name

Olja

03.10.2018 20:05

E, Josipe, Josipe, ne moze zivjeti nesto sto je bivse. Mnogi su htjeli da tako bude. A sad, sta je tu je. Nekom muka, nekom blagostanje. Kapitalizam na balkanski nacin.

Name

Pocetnik

03.10.2018 20:31

Treba on da dođe u Dakićevu i Stojanovićevu školu, da ga oni vaspitaju!

ODGOVORITE