Pogba "puca" u Junajtedu: Na Nou Kampu ga (ne) žele!

Francuz se poverio okolini da želi da ode sa Old Traforda. Da li će završiti u Barseloni?

Fudbal 04.10.2018 | 00:00
Pogba "puca" u Junajtedu: Na Nou Kampu ga (ne) žele!
Teški i napeti dani u Mančester junajtedu kulminirali su prošle nedelje, kada su novinari na treningu "uhvatili" kamerama oštru raspravu Žozea Murinja i Pola Pogbe.

Francuz je prethodno javno kritikovao menadžera, a Portugalac je odlučio da ga, takođe javno,"skine" sa liste kapitena Junajteda. Potom je pohvalio Pogbin pristup treninzima, ali je i poraz na gostovanju Vest Hemu pokazao da "crveni đavoli" ne funkcionišu dobro.

Nakon serije loših rezultata u mečevima protiv Vulverhemptona, Derbi Kauntija i Vest Hema, engleski "San" objavio je da su predstavnici Junajteda već stupili u kontakt sa predstavnicima Zinedina Zidana i da su pitali donedavnog trenera šampionskog Reala da li je zainteresovan da sedne na Murinjovo mesto.

Portugalac je u ponedeljak bio upitan za to, ali je uz osmeh usmerio pitanje ka novinaru koji je objavio tu informaciju, otpuživši ga ironično da mu "prisluškuje telefon". Dan kasnije, u istom listu je objavljen tekst da je Pol Pogba veoma nezadovoljan u Junajtedu i da je već odlučio da ode u januaru, pod uslovom da Murinjo do tada ostane na trenutnom mestu.

Istog dana, američki portal "ESPN" objavio je vest o interesovanju Barselone za Pogbu i mogućnosti da se vezista preseli na Nou Kamp, što nije toliko izvesno.

"Rukovodstvo Barselone ima podeljeno mišljenje o tome da li da dovede Pola Pogbu u januaru, ali je uvereno da će imati finansijska sredstva da ga dovede. Francuz je jedna od tri želje, uz vezistu Pari Sen Žermena Adrijena Rabioa i Frenkija De Jonga iz Ajaksa", piše taj portal.

U Barseloni nisu skeptični zbog Pogbinog karaktera i temperamenta, već zbog visine plate, jer su u poslednjih 12 meseci već potpisali "pojačane" ugovore sa Lionelom Mesijem, Samjuelom Umtitijem i Serhiom Busketsom.

Nejmarov prelazak u Pariz za 222 miliona evra jeste "oslobodio prostor" u kasi i omogućio lakši život Barseloni, ali je predsednik kluba Žozep Marija Bartomeu opsednut ciljem da Barselona postane prvi klub koji će zaraditi više od milijarde evra u sezoni.

Pogba bi svojim marketinškim potencijalom tome svakako doprineo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar