Bolji i od Terodea - 21 gol od početka sezone?!

Sećate li se Stivena Dobija?

Fudbal 03.10.2018 | 10:00
Bolji i od Terodea - 21 gol od početka sezone?!
Poslednjih nedelja dosta smo pisali o napadaču Kelna Simonu Terodeu koji ne prestaje da postiže golove već sedam kola zaredom. Iskusog Nemca bili smo već progloasili kraljem druge lige, ali neće biti da je usamljen na tom tronu. Englezi su danas "otkrili" da je veteran Stiven Dobi (35) još uspešniji odTerodea. Napadač škotskog tima Kvin of Saut prethodnog vikenda nije zatresao mrežu, međutim pre toga, od starta sezone, činio je to čak 21 put?! 

Momak koga se možda sećate iz premijerligaških dana, kada je nosio dresove Svonsija, Kristal Palasa, Boltona, Blekpula...odigrao je 14 utakmica u svim takmičenjima. U prvenstvu je pogađao devet puta, u Liga kupu osam i u Čelendž kupu četiri puta.  

Možda će zvučati čudno, ali Dobi definitivno igra najbolji fudbal u krarijeri i to upravo na kraju karijere. Otkako je stigao u Kvin of Saut dao je 74 gola na 97 utakmica. 

Ukoliko gledamo prosek golova po meču Terode je ispred Dobija, ali ako ćemo o ukupnom broju pogodaka onda ovom Škotu nema premca računajući sve lige Evrope koje su počele s kraja leta...  

Simon TERODE - 2,00 po utakmici
Stiven DOBI - 1.62
Kilijan MBAPE - 1.25
Robert LEVANDOVSKI - 1.14
Lionel MESI - 1,00
Eden AZAR - 0.88
Serhio AGUERO - 0.75
Kristijano RONALDO - 0.43

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar