Žoze ima izgovor: Ofsajd, autogol, greška sudije...!

Ovoga puta Žoze Murinjo nije "napao" novinare nego arbitre utakmice u kojoj je njegov tim lagano poražen.

Fudbal 30.09.2018 | 08:15
Žoze ima izgovor: Ofsajd, autogol, greška sudije...!
I ovoga puta su izjave Žozea Murinja posle meča bile zanimljivije od fudbala koji je njegova ekipa prezentovala. Sada u porazu protiv Vest Hema u Londonu (3:1).

Treći put u sedam prvenstvenih kola Mančester junajted je poražen što znači da su se "crveni alarmi" ponovo upalili na "Old Trafordu", a status Žozea Murinja je još pod većom pažnjom zbog posete Zinedina Zidana Engleskoj.

O tome koliko dugo će "Specijalni" ostati na klupi Junajteda bave se sve svetske kladionice i ne daju mu još mnogo vremena, ali ako nešto Murinjo zna - onda je da se brani.

Posle meča protiv Vest Hema nije "napao" novinare kako je to bilo nakon lošeg rezultata kod Brajtona, ali se ovoga puta "obrušio" na arbitre utakmice u Londonu u kom njegov tim nije bio ni blizu opasan kao recimo Čelsi pre sedam dana.

"Prvi gol je bio iz ofsajda, a sada nije bilo VAR tehnologije kao u Liga kupu", rekao je Murinjo i naveo da je njegov tim i dalje mentalno nestabilan što je rani gol još više otežao.

"Imali smo dobru reakciju nakon toga, ali posle toga - autogol našeg igrača. Znali smo kako da čuvamo Jarmolenka, ali nismo imali sreće i dovoljno agresivnosti. U drugom poluvremenu smo dobro reagovali, njihov golman je imao nekoliko odbrana, štoperi su odigrali sjajno i čestitao bih skautima Vest Hema koji su našli Isu Dijopa...", dodao je Žoze Murinjo o štoperu koji je ovog leta iz Tuluza u transferu vrednom 22 miliona funti, verovatno i indirektno spočitavši ljudima iz svog kluba od kojih već tri godine traži kvalitetna pojačanja na toj poziciji.

Ipak, od dolaska Murinja u klub stigli su Erik Baji i Viktor Lindelef koji nisu doneli potrebnu prevagu i kvalitet kakav imaju drugi bogati premijerligaški klubovi.

"Dali smo gol za 2:1, i onda nova greška sudije. Bio je faul na Markusu Rašfordu koji je napravio Pablo Zabaleta, a nakon toga je Marko Arnautović 'ubio' naš tim i našu nadu da možemo da promenimo rezultat...", zaključio je Portugalac u analizi utakmice.

Portugalac ovoga puta nije mnogo govorio o Polu Pogbi koga je sa terena "povukao" u 70. minutu, ali je istakao da je "ispunio želju" navijača i šansu dao Antoniju Marsijalu umesto Aleksisa Sančeza koji igra loše, no ovaj mu se, kako je sam rekao, nije odužio defanzivnim zadacima.

Sve je izglednije da nema mnogo igrača u klubu koji pružaju podršku Murinju...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar