Grbić: Nije važno da li je grupa laka ili teška...

Selektor odbojkaša Srbije poručuje da nije važno ko su rivali njegovom timu na SP ako želi da stigne do završnice. "Svako je jak na svoj način i s kim god da igramo idemo na pobedu", poručio je Nikola Grbić.

Ostali sportovi 24.09.2018 | 19:30
Grbić: Nije važno da li je grupa laka ili teška...
Odbojkaši Srbije dobili su za rivale u trećoj fazi Svetskog prvenstva selekcije Poljske i Italije.

Selektor Nikola Grbić rekao je da je ime protivnika nebitno ako njegova ekipa želi da stigne do kraja šampionata.

"Kada se uđe među šest najboljih na svetu, tu nema mnogo razlike, sve ekipe su jake. Apsolutno ne razmišljam o tome da li nam je grupa teška ili laka. Ako hoćemo da idemo do kraja nije bitno protiv koga ćemo da igramo. Svako je jak na svoj način i s kim god da igramo idemo na pobedu", rekao je Grbić u Torinu.

On je istakao da se raduje novom susretu sa Poljacima, koji su ih pobedili (3:0) u poslednjem duelu druge faze takmičenja u Varni.

"Italija je zabeležila samo jedan poraz, biće izuzetno neizvestan meč. Igraju dobro, kompletni su i igraju kod kuće. Biće težak protivnik. Radujem se ponovnom susretu sa Poljskom jer će biti drugačije okolnosti nego u prethodnoj utakmici i nadam se drugačijem ishodu", naveo je Grbić.

Nikola Jovović bio je zadovoljan žrebom, s obzirom na to da su u drugoj grupi Rusija, Brazil i SAD.

"Nije moglo bolje po nas, jer su ekipe iz druge grupe sjajne i igraju fenomenalnu odbojku na ovom prvenstvu. Prošli smo mnogo toga. Nastavljamo uz osmeh, jer je ovo fantastičan uspeh. Igraćemo jedan za drugog, što je bitno jer tako postajemo izuzetna ekipa. Želimo i mislim da zaslužujemo medalju", rekao je Jovović.

Srbija će u trećoj fazi takmičenja u Torinu u sredu prvo odmeriti snage sa domaćinom, Italijom, od 21.15 časova, a dan kasnije igraće sa Poljskom, od 20.30 sati.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar