MVP Faje: Ratnik sam - odbrana, napad, nije važno!

"Ratnik sam, želim da inspirišem saigrače i doprinesem na koji god način mogu. Odbrana, napad, nije važno", rekao je Senegalac.

Košarka 24.09.2018 | 17:45
MVP Faje: Ratnik sam - odbrana, napad, nije važno!
Crvene zvezda je u dominantnom stilu osvojila prvi trofej u sezonu, ABA Superkup

! Crveno-bijeli su u Laktašima "pregazili" aktuelnog šampiona ABA lige ekipu Budućnosti u prvom poluvremenu, da bi Podgoričani u nastavku uspjeli da izbore samo častan poraz.

Odličnu predstavu pod oba koša je pružio Mohamed Faje koji je na startu meča odličnom igrom povukao ekipu. Senegalac je postigao 14 poena, imao četiri skoka, dvije asistencije i blokade, ali i dvije izgubljene lopte.

MVP ABA Superkupa je bio iznenađen tim priznanjem nakon meča, ali priznaje da je lijep osjećaj.

"Ratnik sam, želim da inspirišem saigrače i doprinesem na koji god način mogu. Odbrana, napad, nije važno. Odigrali smo dobru utakmicu na oba dijela terena. Još smo na pripremama, ali osjećamo i znamo da postajemo bolji iz dana u dan. Momci su sjajni, vrijedno rade i zadovoljstvo mi je biti dio tima", rekao je Mohamed Faje za MONDO.

Stratos Perperoglu je imao odlično šutersko veče u finalu. Krilni košarkaš je postigao 12 poena pogodivši četiri trojke iz pet pokušaja, a dodao je i četiri asistencije.

"Dobar start sezone za nas, u sve tri utakmice smo igrali kako želimo, sa intenzitetom ali veliki je put ispred nas. Još pokušavamo naći hemiju, ali imamo dobru grupu momaka i samo moramo da radimo i napredujemo".

Glavni razlog zbog kojeg je Grk došao u Zvezdu je trener Milan Tomić sa kojim je sarađivao u Olimpijakosu.

"Imali smo dobru saradnju prije, Milan odlično razumije igru i ima potencijal da bude veliki trener. Ali, ovo je za njega novi početak i svi moraju da mu pomognu kako bi imao uspješnu sezonu", zaključio je Perperoglu u razgovoru za MONDO.

Crvena zvezda takmičenje u ABA ligi počinje u petak kod kuće protiv Cibone, a direktan prenos možete pratiti na TV Arena Sport.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar