Srbija neće biti sabirni centar

Sporazum koji je Srbija nedavno parafirala sa Evropskom obalskom i graničnom stražom (Fronteks) ne predviđa osnivanje sabirnih centara, niti se Fronteks time bavi, izjavio je srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović.  

Srbija 24.09.2018 | 09:33
Srbija neće biti sabirni centar
– Fronteks se pre svega bavi zaštitom granica, i to članica EU. Fronteks može da dođe tek kada se potpiše sporazum, pošto je trenutno samo parafiran i ako ga parlament usvoji. Tada ako ih Srbija pozove, oni će obavljati posao i isključivo u saradnji s našim policajcima. To nam samo daje mogućnost i nema nikakve bojazni da će neko doći da nas okupira, kako to neki predstvljaju – rekao je Stefanović za “Kurir” od ponedjeljka.

On podsjeća da je Srbija 2015. kada je u zemlju ulazilo i 85.000 miganata dnevno tražila pomoć EU i da su u skladu s bilateralnim sporazumima došli policajci iz Mađarske, Austrije, Češke, Francuske i drugih zemalja, koji su pomogali da se kontroliše i zaustavi migrantski tok. 

– Ovaj sporazum će pomoći da Fronteks, ako ponovo dođe do značajne krize u migracijama, pomogne u spriječavanju nezakonitih ulazaka migranata u Srbiju – ističe Stefanović.

Fronteks će, dodaje, biti i na jugoistočnim granicama Srbije.

– Ako ih pozovemo, biće prije svega na granici s Bugarskom i Makedonijom. Policajci koji su već dolazili bili su raspoređivani na tim granicama, a ne na našu granicu s Mađarskom – rekao je Stefanović.

Izvor: Tanjug

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Golmw

24.09.2018 08:29

Vi to već jeste trebali ste zatvori granicu sa Makedonijom I rjesen problem davno.

ODGOVORITE
Name

Re Za Izraelac

24.09.2018 11:46

Bice da ste vi periferija ljudskog uma. Samo neko plitke pameti, a duboke mrznje, moze napisati ovo sto ste vi napisali. Trebalo bi vas zaliti.

Name

izraelac

24.09.2018 09:37

Srbija je periferija evrope i zapada.. takođe je periferija rusije a periferija bliskog istoka.. u njoj živi samo ko mora i onaj ko je dovoljno neodgojen da može živjeti drugdije... neće vas ni izbjeglice

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

24.09.2018 11:07

On ima dogovor sa Dodikom da izbjeglice prebace u Republiku Srpsku pa onda da osude Mektica kako bi pomogli da Dodik dobije izbore da sve to svale na SzP koji je na vlasti u Sarajevu. Ako narod ponovo nasjedne neka mu i bude.

ODGOVORITE
Name

Banjalučka Antifa

24.09.2018 22:10

Nebojša iz Beograda. U zatvor.

ODGOVORITE