BL: Remi Štutgarta i Dizeldorfa!

"Švabe" neće, pa neće! Četiri utakmice u Bundesligi - samo dva boda Štutgarta.  Mršavo, mršavo. . . Štutgart i Fortuna bez golova! Bilo je šansi, ali je završeno 0:0.

Fudbal 21.09.2018 | 23:28
BL: Remi Štutgarta i Dizeldorfa!
Razočaravajućih 0:0 na "Mercedes Benc Areni", u duelu Štutgarta i Fortune iz Dizeldorfa.

Uvodni meč četvrtog kola Bundeslige nije donio golove, ali sigurno jeste glavobolju strategu "švaba" Tajfunu Kortkutu, čiji tim poslije 360 minuta ove sezone na svom kontu ima svega dva boda.

Nekoliko prilika imao je Mario Gomez, ali iskusni golgeter niti jednom nije uspio zatresti protivničku mrežu, pa su domaći navijači razočarani napustili stadion.

Imali su šanse i gosti, možda i bolje nego fudbaleri Štutgarta, izveli i devet kornera u odnosu na dva protivnička, pa je podjela bodova i najrealniji ishod ovog, ne toliko kvalitetnog, meča.

Štutgart je krenuo tanko u ovu sezonu Bundeslige. U prva dva meča Švabe su poražene, a ovaj duel večeras protiv Fortune Dizeldorf je drugi vezani remi Štutgarta. Igralo se bez golova na Mercedes Benz areni - 0:0.

Domaćin je imao malo veći posed, ali je zato gost bio konkretniji, imao je više udaraca u okvir gola, pa i neke šanse koje su mogle da rezultiraju pogotkom

Jedna takva bila je ona Moralesa u drugom poluvremenu, kada je posle odbitka golman Štutgarta Ron Robert Ciler odlično odbranio nogom.

Štutgart je ovako došao do drugog boda, ali moraće Švabe da budu mnogo efikasnije ako žele da izbegnu borbu za opstanak.

Sa druge strane, Fortuna je stigla do petog boda i može da bude zadovoljna dosadašnjim tokom sezone. Da je večeras Fortuna slavila bila bi još zadovoljnija.

BUNDESLIGA - 4. KOLO:

Štutgart - Fortuna 0:0

U subotu:

Hofenhajm - Borusija Dortmund (15.30)
Herta - Borusija Menhengladbah
Augzburg - Verder
Volfsburg - Frajburg
Nirnberg - Hanover
Šalke - Bajern Minhen (18.30)

U nedjelju:

Bajer Leverkuzen - Majnc (15.30)
Ajntraht - RB Lajpcig (18.00)

TABELA: Bajern 9, Borusija Dortmund 7, Volfsburg 7, Herta 7, Borusija Menhengladbah 7, Majnc 7, Verder 5, Fortuna (+1) 5, Augzburg 4, RB Lajpcig 4, Hofenhajm 3, Ajntraht 3, Hanover 2, Nirnberg 2, Štutgart (+1) 2, Frajburg 1, Šalke 0, Bajer Leverkuzen 0.

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar