Spider-Man obara rekorde

Da će novi Spider-Man biti vrhunska igra nismo ni sumnjali, ali da će ovakvom neverovatnom brzinom čistiti sve komercijalno-finansijske rekorde pred sobom, to je nešto što samo Sonijevim ekskluzivama uspeva za rukom, piše sajt play. co. rs

Informacione tehnologije 21.09.2018 | 21:16
Spider-Man obara rekorde
Sony je objavio zvanične brojke za novog Spajdermena, i nema dovoljno adekvatnih superlativa da objasnimo koliko su impresivne. Igra je u prva tri dana od izlaska prodata u preko 3,3 miliona jedinica, čineći tako Spider-Man ubedljivo najbrže prodavanom igrom u istoriji svih igara koje je Sony publikovao, još od prvog Playstationa do danas, a pre samo par meseci taj isti rekord je oborila još jedna odlična PlayStation 4 ekskluziva, God of War.

Osim ovog rekorda, Spider-man je postao i najviše prednaručivana igra u istoriji Playstation konzola, igru je pre samog izlaska igre kupilo milion ljudi putem preordera, koji je donosio neke dodatne bonus sitnice unutar igre.

Kako bi popularnost ove video-igre stavili u perspektivu, za ta prva tri dana Spider-Man je doneo Soniju zaradu od oko 200 miliona dolara, dok je prošle godine film Spider-Man: Homecoming, koji se smatrao za komercijalni uspeh, tokom prvog vikenda prikazivanja zaradio oko 112 miliona dolara, dakle skoro pa duplo manje.

B 92
foto:internet

Komentari / 0

Ostavite komentar