Ajaks odbio 33.000.000 za Davida Neresa!

Holanđani veruju da će narednog leta dobiti mnogo više za talentovanog Brazilca. . .

Fudbal 21.09.2018 | 18:00
Ajaks odbio 33.000.000 za Davida Neresa!
Ajaks posle nekoliko godina ima sjajnu generaciju. Poznato je da je slavni holandski klub jedna od najvećih fudbalskih fabrika na svetu, ali ovoliki broj kvalitetnih mladih igrača Kopljanici nisu imali u skorije vreme. Frenki de Jong, Doni van de Bek, Dolberg, Mazraui, Černi, De Ligt, Onana... Momci koji su potpomognuti nešto starijim Tadićem, Zijehom i Blindom ušli u Ligu šampiona.

I tamo su se odmah pokazali u lepom svetlu - laganih 3:0 protiv AEK-a i nagoveštaj da će se Ajaks boriti za prolaz u osminu finala. 

Teško će holandski velikan uspeti da sačuva sve ove momke narednog leta, pogotovo ako blesnu u Ligi šampiona. O De Jongu, Van de Beku, De Ligtu, Dolbergu, uveliko se piše kao o metama najbogatijih klubova Evrope, a tu je još jedno ime koje će sasvim sigurno biti zlatna koka kluba iz Amsterdama -David Neres.   

Holandski Telegraf u današnjem izdanju donosi ekskluzivu da je Ajaks odbio jak napad Borusije iz Dortmunda. Navodi se da su Milioneri ponudili čak 33.000.000 evra za 21-godišnjeg Brazilca, ali da je ponuda odbijena. Na Johan Krof areni veruju da će cena njihovog desnog krila dodatno rasti.   

"Interes drugih klubovima me zanima, neću da lažem, ali dok Ajaks ne da dozvolu za moj odlazak, ne razmišljam o tome. Naravno da sam čuo i za interesovanje Dortmunda", kazao je Neres. 

Brazilac je pre manje od mesec dana produžio ugovor sa klubom do 2022, ali Telegraf još dodaje da jeNeres preko leta boravio u Nemačkoj gde je usavršavao jezik. Ovaj podatak čitavoj priči daje na ozbiljnosti, zar ne?  

Podsetimo, Ajaks je Davida Neresa kupio prošle godine iz Sao Paula za 12.000.000 evra.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar