Video - Grmi iz Torina: Brih je uvreda za fudbal!

A Fric fantom iz Cvajte - proterajte ih iz UEFA! Sever Italije u neverici, očekuje se žestoka reakcija i Andree Anjelija, koji bi u evropskoj kući fudbala mogao da pokrene pitanje delegiranja arbitara.

Fudbal 20.09.2018 | 14:00
Video - Grmi iz Torina: Brih je uvreda za fudbal!
Sinoćno isključenje Kristijana Ronalda na Mestalji izazvalo je veliku reakciju celokupne svetske javnosti, ali i probulo gnev na severu Italije, gde su osuli paljbu po nemačkom sudiji Feliksu Brihu, ali i njegovom pomoćniku Marku Fricu, posle čije je sugestije isključen Portugalac.

Torinski Tutosport je prema očekivanjima bio najžešći u kritikama. FeliksBrih je nazvan uvredom za fudbal, a javno je zatraženo da sa svojim pomoćnicima bude proteran iz UEFA.

Najavljeno je i da će uslediti oštra reakcija Andree Anjelija, od kojeg se očekuje da iskoristi svoj autoritet u evropskoj kući fudbala i stavi na dnevni red pitanje delegiranja sudija. Takođe se napominje da se Čeferin i vodeći ljudi u Nionu još uvek protive uvođenju VARA, ali je jaso da je on neophodan kako bi se fudbal odbranio užasnih grešaka sudija čiji su Brih i Fric postali šampioni.

Tutosport je poseban pasus posvetio Marku Fricu, koji je u ključnom trenutku želeo da bude lider u donošenju odluke. Prilikom čitanja sa usana tokom razgovora njega i Briha jasno se videlo da je tri puta pomenuo reč "kosa", posle čega je usledilo pitanje glavnog arbitra "crveni?, ali i odgovor - "da!". Otrkiveno je i da je Fric još 2010. godine bio tvorac jedne od većih nepravdi u istoriji nemačke Cvajte kada je priznao "fantomski gol decenije" za Duizburg protiv Ajntrahta, iako je lopta bila metar i po ispred linije (pogledajte video ispod teksta).

Takođe, sa priličnim žaljem se konstatuje i da bi Ronaldo mogao da dobije tri utakmice suspenzije, ako se proceni da je u pitanju bio slučaj "nasilničkog ponašanja", mada se svi nadaju da će dobiti samo jedan meč pauze za "nesportsko ponašanje". UEFA je sada pod velikim pritskom, svi nestrpljivo čekaju odluku disciplinske komisije.



Foto: Action images

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar