Semberac u Partizanu do 2021. godine!

Partizanov najveći projekat: Sveta Marković 2021. godina! Supertalentovani defanzivac produžio ugovor sa matičnim klubom.

Fudbal 18.09.2018 | 21:45
Semberac u Partizanu do 2021. godine!
Bilo je priče o potencijalnom transferu i odlasku Svetozara Markovića u inostranstvu tokom letnjeg prelaznog roka, ali će Grobari narednih dana moći mirnije da spavaju. Verovatno najtalentovaniji izdanak omladinske škole fudbala iz Humske produžio je ugovor sa matičnim klubom do 2021. godine.

Supertalentovanom štoperu ugovorna obaveza isticala je 12 meseci ranije, ali zbog dobrih igara u kontinuitetu rukovodstvo Parnog valjka odlučilo je da nagradi mladog reprezentativca Srbije. Ugovor je produžen, što će, vrlo verovatno, uticati na iznos obeštećenja kada mladi defanzivac bude napuštao Humsku. Naravno, popularni Sveta je dobio znatno jači finansijski ugovor.

Svetozar Marković je štoper rođen 2000.godine. Prošle sezone dobio je poverenje Miroslava Đukića iiskoristio ga. Bio je najveći dobitak Partizana u sezoni kada je izgubljena titula. Stazama napretka nastavio je i ovog leta. Zajedno sa Špancem Valjenteom izneo je teret evropskih kvalifikacija i bio jedan od najboljih igrača Partizana.

Odigrao je 13 utakmica i postigao dva gola. Dobio je i poziv selektora mlade reprezentacije Gorana Đorovića da se okuša sa igračima koji su tri ili četiri godine stariji od njega. Mnogi smatraju da bi mogao da krene stazama Nikole Milenkovića koji je ekspresno postao starter u A selekciji Srbije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar