PS BiH: Usvojene izmjene zakona

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH je na hitnoj sjednici, po hitnom postupku, usvojio Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o krivičnom postupku BiH.

Bosna i Hercegovina 17.09.2018 | 13:42
PS BiH: Usvojene izmjene zakona
Poslanici su najprije prihvatili zahtjev Doma naroda državnog parlamenta da se predloženi zakon razmatra po hitnom zakonodavnom postupku, a potom su ga bez diskusije, jednoglasno usvojili.

Dom naroda je nedavno, takođe jednoglasno, usvojio ovaj zakon koji je predložio delegat u tom domu Halid Genjac.

Zakon je bilo potrebno mijenjati kako bi se ispoštovala odluka Ustavnog suda koji je neustavnim proglasio određene odredbe tog zakona.

Poslanici su na današnjoj sjednici dali saglasnost za ratifikaciju Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvoj – Izgradnja i obnova određenog broja bolnica u BiH kao i Sporazuma o zajmu između Bosne i Hercegovine i Saudijskog fonda za razvoj – Razvoj infrastrukture u opštini Stari Grad, Sarajevo.

Današnjoj sjednici, koja je okončana nakon davanja saglasnosti za ratifikaciju ova dva sporazuma, nisu prisustvovali poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD), prenijela je Fena.

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Realno

17.09.2018 11:52

Znaju crvena bagra na celo sa milokradom da ih posle izbora ceka robija al malo veca i oduzimanje imovine zato nisu dosli da glasaju kokosarac cobane

ODGOVORITE
Name

Kakofonija

17.09.2018 12:49

Blajburška koalicija na aparatima turske proizvodnje i kineskog kvaliteta.

Name

Vuk

17.09.2018 19:19

Pravo me cudi zasto Spirke nije dosao da podrzi taj zakon.

Name

Mk

17.09.2018 14:57

KLOŠARU KOŠARCU ŽENE IZ SDA NISU MRSKE SAMO STRANKA HAHAHA KLOSAR OBIČNI VOLI ON LJEPŠU POLOVINU SDA .MNOGO MNOGO.KLOŠARU IMA SNIMAKA ALI OSTAJU DO 5 OKTOBRA

ODGOVORITE
Name

Global zitizen

17.09.2018 17:46

Bolje ikad nego nikad. Znajte da su danas glasali pobjednici na predstojecim izborima.

ODGOVORITE