Bjelica: Bilo je užasno gledati zimus Srbiju sa strane!

Srpski košarkaš Nemanja Bjelica rekao je da mu je bilo teško da tokom odsustva svoju reprezentaciju može da gleda samo putem televizije.

Košarka 15.09.2018 | 16:45
Bjelica: Bilo je užasno gledati zimus Srbiju sa strane!
Dva leta nije igrao za Srbiju, igrao je u NBA ligi, imao problema sa povredama, usled svega su se pojavili i FIBA "prozori", ali je sada ponovo u dresu "Orlova".

"Bilo je užasno gledati nacionalni tim tokom zime u prvom i drugom prozoru kvalifikacija jer nisam mogao da budem tamo. Proveo sam sedam godina igrajući za Srbiju i bilo je vrlo teško gledati ih kako igraju bez mene. Samo želim da budem zdrav i spreman da igram za reprezentaciju", rekao je Bjelica za zvanični sajt FIBA i dodao koliko mu je povratak važan. 

"Falilo mi je mnogo. Osećam se sjajno sada, posle dva leta koja nisam igrao. Ali protiv Grčke nismo izgledali kao tim i zato moramo da menjamo stvari. Za Srbiju nije dobro kad se igra ovako, definitivno moramo bolje", jasan je krilni centar Sakramento Kingsa. 

On se reprezentaciji vratio na Kritu gde je Srbija igrala i izgubila od Grčke 70:63 u septembarskom četvrtom prozoru kvalifikacija za Mundobasket 2019. godine u Kini. 

"Nedostajala mi je atomosfera koju sam pronašao u toj hali u Heraklionu. Falilo mi je to, kao da je hala puna, to je dobro za navijače", dodaje Bjelica čiji je tim imao šanse za pobedu iako nije igrao dobro u odbrani, a ni u šutu za tri. 

"Okej, nije bilo nekolicine igrača (Marjanović, Teodosić, Jokić), ali moramo da igramo bolje u sledećoj utakmici protiv Estonije u Beogradu, a onda i u novembru da pobedimo Izrael i da se kvalifikujemo za Svetsko prvenstvo", kaže Nemanja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar