Senzacionalna glasina iz Napulja!

Navijači planiraju nerede - protiv Zvezde pred praznim tribinama?! Sve zbog nesuglasica sa predsednikom Aurelijem De Laurentisom.

Fudbal 15.09.2018 | 11:15
Senzacionalna glasina iz Napulja!
Nismo sigurni da li da verujemo, ali glasina kruži “čizmom“. Objavljuje je Il Matino, inače najpouzdaniji izvor kad su zbivanja u Napulju u pitanju. I tvrdi: najtvrđe jezgro Napolijevih ultrasa planira da namerno izazove Uefinu kaznu kako bi klub protiv Pari Sen Žermena i Crvene zvezde igrao pred praznim tribinama?!

Sve naravno zbog ozbiljih neusglasica sa predsednikom Aurelijem De Laurentisom, koji je uzeo klub kada je bio na dnu, uspravio ga i podigao na ozbiljan nivo - o tome čitajte u odvojenom tekstu našeg dopisnika iz Rima Željka Pantelića – ali takođe nije propuštao priliku da ozbiljno provocira navijače. Deo krivice je i na njima, zameraju De Laurentisu što ih ne pita za mišljenje, a on je čovek uložio svoj novac. I vratilo mu se sa kamatom, a to mu teško opraštaju. Na povreme uvrede umeo je i De Laurentis da odgovori, ali kap koja je prelila čašu bile su cene za utakmicu sa Fjorentinom. Najjeftinija će koštati 35 evra, pa je prodato samo 12.000 karata što se dugo, baš dugo nije desilo Napoliju.

Navijači su spremni da odu i korak dalje. Ideja koja tek treba da sakupi dovoljan broj pristalica jeste da se na utakmici sa Liverpulom 3. oktobra na San Paulu izazovu neredi kako bi Uefa kaznila klub i naredila mu da dve naredne utakmice na domaćem terenu – PSŽ i Zvezdu dakle – odigra pred praznim tribinama. Taj finansijski udarac najviše bi zaboleo baš De Laurentisa. Navijači pritom ne bi morali da prave nekakve posebne probleme pošto je Napoli već pod uslovnom kaznom. Dovoljna bi bila poneka baklja na terenu, zakrčeni prolazi i Uefa bi se oglasila.

Iskreno, i dalje nismo uvereni da su Napolijevi ultrasi toliko protiv De Laurentisa da bi sebi oduzeli priliku da bodre ekipu na dve utakmice Lige šampiona. Ali Il Matino tvrdi da ima dima. Obavešten je i Digos, što je recimo neka vrsta žandarmerije, poseban odeljak za navijače.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar