SP: "Zmajevi" traže bodove na sjeveru Evrope!

Košarkaška reprezentacija BiH danas će igrati prvi meč četvrtog ciklusa kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv selekcije Finske.

Košarka 13.09.2018 | 16:45
SP: "Zmajevi" traže bodove na sjeveru Evrope!
Izabranici Jasmina Repeše utakmicu u finskom Espuu igraće bez prvog beka i jednog od najboljih košarkaša BiH Nemanje Gordića, koji se nije odazvao Repeši za ovaj kvalifikacioni ciklus, što je veliki hendikep za bh. selekciju.

Repeša je ranije pohvalio igrače koji su pokazali disciplinu, želju i motivaciju da se na najbolji način pripreme za mečeve protiv Finske i Češke, te da neće biti odstupanja od igre koju je potencirao bivši selektor BiH Duško Vujošević.

"U ovako kratkom vremenu ne možemo unijeti velike promjene u sve ono što je do sada radio Duško Vujošević. Velikih novina i mijenjanja sistema igre neće biti, već ćemo se pokušati nadograditi na Vujoševićev rad i sistem", objasnio je Repeša u izjavi za Fenu.

Selekciju BiH će u naredna dva susreta predvoditi NBA dvojac Jusuf Nurkić - Džanan Musa od kojih se najviše očekuje, a Repeša vjeruje da BiH može ostvariti pobjede protiv Čeha i Finaca.

"To su dvije reprezentacije koje dobro trče, skaču i ako im dozvolimo da razviju svoj sistem igre, imaćemo velike probleme. Moramo odgovoriti na pravi način, ispuniti obaveze, spriječiti kontranapade i skok u napadu, a posebno lagane poene. Mislim da imamo više talenta i kvaliteta u pozicionoj igri", rekao je selektor BiH.

Utakmica protiv Finske u Espuu počinje u 18 sati, a meč protiv Čeha na rasporedu je za tri dana u sarajevskoj "Skenderiji".

U ovaj ciklus reprezentacija BiH prenijela je osam bodova i zauzima posljednje mjesto u grupi K. Na SP će se plasirati po tri ekipe iz četiri grupe.

TABELA GRUPE K:

Francuska 12, Češka 11, Rusija 9, Finska 9, Bugarska 8, BiH 8.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar