DK - Brkić: Težak meč za nas, ali ćemo se boriti!

Bez obzira na to što ne igra Kei Nišikori, Japan je izuzetno snažan, pa bh. tim očekuje težak posao u plej-ofu Dejvis kupa.

Tenis 12.09.2018 | 18:15
DK - Brkić: Težak meč za nas, ali ćemo se boriti!
"Ovo će biti težak meč za nas, ali borićemo se", rekao je kapiten teniske reprezentacije BiHTomislav Brkić na pres-konferenciji u Osaki, gdje bh. tim očekuje plej-of susret Dejvis kupa protiv Japana.

"Bez obzira na to što ne igra Kei Nišikori, domaći tim je izuzetno snažan, tu je Taro Danijel, ali i mnogo drugih igrača koji mogu igrati i singl i dubl", kazao je kapiten.

Bh. teniseri Mirza Bašić, Tomislav Brkić, Nerman Fatić i Darko Bojanović u utorak su započeli pripreme u Teniskom centru Utsubo u Osaki, a danas nastavljaju s intenzivnim treninzima.

Bašić ima malih problema s desnom nogom, ali, prema riječima timskog fizioterapeuta Jasmina Avdovića, poduzima se sve da se ta povreda sanira.

Meč plej-ofa za ulazak u Svjetsku grupu Dejvis kupa između Japana i BiH na rasporedu je od petka do nedjelje, a igraće se prema rasporedu koji će biti utvrđen žrijebom u četvrtak, saopšteno je iz Teniskog saveza BiH.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar