Reprezentativci BiH složni: Bolje nego u Belfastu!

"Zmajevi" su upisali maksimalnih šest bodova iz prva dva meča Lige nacija, ali ono što hrabri je mnogo bolja igra u duelu sa Austrijom nego na premijeri protiv Sjeverne Irske.

Fudbal 12.09.2018 | 17:15
Reprezentativci BiH složni: Bolje nego u Belfastu!
Bosna i Hercegovina upisala je i drugi trijumf u Ligi nacija, a izdanjem protiv Austrije (1:0) svi u redovima "zmajeva" su zadovoljni.

Kao i selektor Robert Prosinečki, prema prikazanom na "Bilinom polju" i reprezentativci se slažu da je izdanje bh. tima bilo mnogo bolje nego na premijeri u Belfastu protiv Sjeverne Irske(2:1).

Miralem Pjanić pohvalio je mlade igrače.

"Odigrali smo bolje nego u Sjevernoj Irskoj. Igramo solidno, odbrana nam je dobra, golman pomaže. Mladi igrači se sve više uklapaju u tim i zaslužuju sve pohvale. Zadovoljni smo jer smo osvojili šest bodova iz ove dvije utakmice", istakao je Pjanić.

Edin Višća ističe da neće biti opuštanja.

"Nastavili smo da djelujemo kao kolektiv, kao što je bilo i u prijateljskim utakmicama i to me raduje. U Belfastu je bilo lošije, ali smo večeras bili bolji. Pobjeda nam je dala sigurnost. Nema opuštanja i bićemo još bolji u narednim susretima."

Rade Krunić imao je u nadoknadi priliku da zapečati sudbinu Austrijanaca, ali je njegov šut izblokiran. Ipak, srećan je zbog pobjede.

"Odigrali smo dobro i zasluženo pobijedili. Napravili smo dobar posao i sada treba da ovako nastavimo. Žao mi je što nisam postigao gol iz prilike na kraju, ali nadam se da ću pogoditi kad bude potrebnije", istakao je Krunić.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar