Prepucavanja "zbog Čelinca"

Reakcije povodom fizičkog napada predsjednika Srpske Milorada Dodika na banjalučkog odbornika PDP-a Draška Stanivukovića u Čelincu ne jenjavaju. U odbranu Stanivukovića stao je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak koji je demantovao tvrdnje da je koristio službeno vozilo u te svrhe. Vladajući međutim smatraju da je sve to iscenirano od strane opozicije.

Republika Srpska 11.09.2018 | 16:24
Prepucavanja "zbog Čelinca"
Ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač tvrdi da je banjalučki odbornik PDP-a Draško Stanivuković zloupotrijebljen od strane svojih naredbodavaca koji vode stranku u kojoj se nalazi. To je potvrđeno, ističe Lukač,  tako što ga je u Čelinac dovezao ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak. 

"Ovde se radi o smišljenoj provokacij gdje je ciljano se išlo da se predsjednik Republike Srpske isprovocira od rukovodstva s obzirom da je gospodin Crnadak odvezao i dovezao Stanivukovića na lice mjesta i to ne može da prođe bez znanja i odobrenja gospodina Borenovića“, kaže Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Tvrdnje ministra Lukača da sam u privatne svrhe koristio službeno vozilo su laž, poručio je ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak. Ističe da nije u redu da Lukač priča neistine jer njegova funkcija to njemu ne dozvoljava. Crnadak je potvrdio da je taj dan bio u Čelincu, ali drugim povodom.

„Ja sam bio u Čelincu oko 16:45 h da posjetim dvoje tinejdžera koje su maltretirali taj neki Lukačev Rajlić koji je bio najgori prema njima i Dodikovo obezbijeđenje. Bio sam sa njima i  rekli su da će ih pustiti za 10 minuta i ja sam otišao U Banjaluku a oni su tu djecu držali do pola jedanaestnaveče“, ističe Crnadak. 

U odbranu Lukača i njegovih izjava stali su i predsjednik i premijerka Srpske. Tvrde da je Lukač narodni junak koji je stao u odbranu srpksog naroda i da opozicija stalno smišlja načine da, kako kažu, oskrnavi dugogodišnji rad vladajuće koalicije.

"Lukač nije kriminalac, a što se tiče Crnatka on bi mogao da objasni sve, objasniće ima vremena on će biti prvi koji će morati da objasni šta je radio u prethodne četiri godine“, kaže Milorad Dodik, predsjednik RS.

„Njihovo ponašanje izašlo je iz svih mogućih okvira normalnog ponašnje i ono se svelo na to da se diskredituju ljudi, da izmišljaju stvari,  da se prave razne provokacije i tu nema politike nema političkog stava i akcije nema djelovanja koje je u interesu Republike Srpske“, smatra Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS.

Oglasio se i Draško Stanivuković. Kaže da konstantno dobija prijetnje ali da neće nikog da prijavljuje policiji jer, kako kaže, to u ovoj državi ne vrijedi.

 „Dobijam pozive preko sakrivenog broja i kad me nazove ćuti i kad se javim kaže mali nemoj to raditi i prestani s tim i treća stvar ti si došao do nas misleći na Čelinac doćemo mi i do tebe. Ja sam i prije ovakve pozive prijavljivao policiji imao sam snimač zvuka i za to su mi rekli da nije dozvoljeno i nije dovoljan dokaz“, tvrdi Draško Stanivuković, odbornik PDP-a u Gradskoj skupštini Banjaluka.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik fizički je nasrnuo na banjalučkog odbornika Draška Stanivukovića prije dva dana u Čelincu prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju mosta na rijeci Vrbanji. Za ovaj slučaj, do sada, niko nije niti priveden niti odgovarao, dok je Stanivuković dobio tri krivične prijave i kaznu od dvije hiljade maraka.



BN TV

Komentari / 32

Ostavite komentar
Name

Bonjour

11.09.2018 14:33

Dole vlada I precjednik.

ODGOVORITE
Name

Pravda

11.09.2018 15:02

Jadan li je ovaj narod,djecu ubijaju i prebijaju vrh snsd-a i politicki lideri policije a iste te majke zbog pripadnosti snsd sekti glasaju za takve.Sta nije uredu sto je jedan maldi covjek borac protiv totalitarnog sistema pokusao da ismije vlast koja je vecinu njegovih drugova protjerala iz ove republike trbuhom za hljebom.Sta tu nije urede,pa zar nije komicno i tuzno da jedan predsjednik otvara seski most a premijerka kruzni tok.Sta da ocekuje omladina ondanu ovoj zemlji???Sabirom njihovih rezultata dodje se do rezultata pakuj se i bjezi ili se buni i glasaj protiv ove bagre.

Name

Vi ćete morati

11.09.2018 15:07

Objasniti, nama, narodu Republike Srpske, šta ste radili prethodnih 20 godina! Stidite se i Boga i naroda!

Name

KUZMANOVIC

11.09.2018 15:13

SRAMOTA ME STO SAM IZ CELINCA,NADAM SE DA CE POSLIJE IZBORA DA SE PONOSIM KAD ODE SNSD !!!

Name

De

11.09.2018 15:24

Vise ne lazite srpski narod!!! Niste bili prisutni. Izmisljate!!!

Name

Re Kuzmanovic

11.09.2018 15:27

I nas je sramota sto ste vi Kuzmanovici iz Celinca!!! Sve lopovi bili pa kada vise nemate sta hapati onda vam niko ne valja. Poznati ste kao losi i smrdljivi ljudi.

Name

Gradjanin

11.09.2018 16:38

Daj o'ladi malo s prepucavanjima i optuzbama. Sta se primate i lozite?Kampanja izborna je pocela i pitanje je ko iz kojeg nika zaista stoji! A meni ovo gore,realno i mirise upravo na lozanu jednu takvu!

Name

Trebinje

11.09.2018 18:23

Sta je to bilo? Pa to je normalno postalo kod nas. To je kodeks lepog ponasanja koje promovisu ovi sto su na vlasti vec godinama. Sto je veca Sirovina I neotesanko to je bolje I tako iz Dana u Dan.

Name

Re

11.09.2018 19:07

Joj niste GA trebalo dirat pa vidite daje retard.

Name

Re

11.09.2018 19:09

Jadan Nest kad Nena roditelja gdje su roditelji öd ovog provokatora a sutra kuku in IMA roditelje kao i davor sad trazi da GA narod podrzi ma mrs bando.

Name

borac

11.09.2018 14:41

Ko nema politicku sposobnost resava to rucno i nasilno.

ODGOVORITE
Name

LUKAČ

11.09.2018 14:58

TI SI RANJAVAN PA IMAŠ PRAVO GUBITI STVARI POKOJNOG DRAGIČEVIĆA. TI SI RANJAVAN PA MOŽEŠ LAGATI. TI SI RANJAVAN PA KRIMINALCI SLOBODNO RADE ZA TEBE. TI SI RANJAVAN KAO PRIPADNIK A BiH A SRBIJA TI PLATILA. TI SI RANJAVAN PA MOZEŠ ANGAZOVSTI KRIMINSLCE TI SI NULA KAO ČOVJEK

Name

Anna

11.09.2018 15:00

A, šta drugo očekivati od seoskog đilkoša i Biserke.Napalo ih troje mladih a silno obezbjeđenje nesposobno da ih odbrani pa morali sami.

Name

Jelena Jevdjenic Ministarstvo zdravlja

11.09.2018 15:31

I Jelena Jevdjenic iz Celinca zloupotrebljava funkciju supruga Dragana Jevdjenica nacelnika uprave policije RS i koristi sluzbena auta Mup-a RS i vozaca Draganovog da je voze zato sto ne zna voziti...to i ptice na grani znaju... Dok je radila u banci na mjestu sefice nije imala diplomu fakulteta...vozali su je na poslovne sastanke u banci sluzbenici Mup RS sluzbenim autima Mup -a RS.

Name

Zuti

11.09.2018 18:23

Cuj Lukac ranjavan kao pripadnik bih??! Buuuhhhhaaaa,al ste prsli,ko Finke..

Name

Роки

11.09.2018 14:48

Па сви су положили исту заклетву пред Рудоњом, и коме да се човјек жали. У нас је сваки случај за међународни суд ,још док и њих наш Рудоња неподкупи. Код нас је крив онај ко није уз владајуће а не стварни кривац.

ODGOVORITE
Name

SAVEZ OSTANAK

11.09.2018 14:51

Očigledno nisu bili spreman na novi vid taktike opozicije. Ali, biće toga još, tek je počelo. SVI IZAĆI NA IZBORE I SRUŠITI NENARODNI REŽIM!!!

ODGOVORITE
Name

ISTINA I PRAVDA

11.09.2018 14:52

MILORADE DODIK, DRAGANE LUKAC, ZELJKA CVIJANOVIC VI STE VODJE ORGANIZOVANE KRIMINALNE ORGANIZACIJE I KRIJETE SE IZA DRZAVE. A ZABORAVILI STE DA POSTOJI U SVEMU GRANICA I SVEMU KRAJ. NAS SVETI OTAC PETAR CETINSKI JE REKAO SVIM KOJI IMAJU VLAST ,,MOZETE KAKO HOCETE (PO BOZIJEM DOPUSTENJU) ALI NE MOZETE DOKLE VI HOCETE,,!

ODGOVORITE
Name

mima

11.09.2018 14:55

Predsjednik okružen gorilama a boji se Stanivukovića i njegovog telefona.

ODGOVORITE
Name

LJUTA GUJA,MICO MOJ!!!

11.09.2018 14:56

I ti si zeljka izasla iz svojih OKVIRA! KAKVA SI ti MAJKA?????? KOLIKO SI PUTA dosla na Trg????? Koliko si puta stala uz NAJTUZNIJE,a NAJHRABRIJE RODITELJE, SUZANU I DAVORA???? NIJE LI TO zeljka SRAMOTA! U zanosu prirodnih nam ljepota : zbunica,grmica,brezuljcica i potocica sigurno si se pogubila u CIVILIZACIJI!? Imas li zeno DJECU?????? Smetao vam David ,sad smeta Drasko sutra neko drugi! Jebo te,cuj smeta vam ISTINA??????? VAS ISTINA PRCA GORE NEGO DA IMATE SIDU!!!!??????

ODGOVORITE
Name

jana

11.09.2018 14:57

Predsjednik ima" papir".

ODGOVORITE
Name

Kkukuriku

11.09.2018 16:12

Dobio od Djaje jazavca.

Name

rale

11.09.2018 15:03

Ma nekako mi neozbiljan za politicara ,postaje pomalo naporan sve je to u pocetku bilo simpaticno ali ovo sad je bila bas provokacija ,samo fer kampanja pa koga narod izabere.

ODGOVORITE
Name

Re

11.09.2018 15:53

Samo da znate kaže ministar da je došao da provocira i da će to ići u dosije ovih mladih ljudi. Pouzdano znam da u policiji nema nikakvih dosijea osim nečijih privatnih. Ministar kaže da neće moći raditi neke poslove, pitam koje? Vadi se potvrda da se ne vodi prekršajni i krivični postupak ili potvrda o ne kažnjavanju. I glavno nađite mi prekršaj ili krivično djelo "došao da provocira". Nalupeta se Lukač za sve pare. Izlaga se neviđeno.

Name

Milorad

11.09.2018 15:12

Rece Predsjednik i Premijerka daje Lukac heroj.Nemam namjeru ni da to demantujem samo znam daje taj heroj tužio RS i naplatio kako je mobilidan nasilno.A stric od Draška Stanivukovica je poginuo za slobodu RSa i Draško je po njemu dobio ime.A ove patriote štose zaklinju u RS i njihovu brigu o omladini RSa toih interesuje ko lanjski snijeg.Ovdje ćorav vidi gdje ovaj narod vodi savez nezavisni socijal demokrata-Milorad Dodik (scenario Kninska krajina.

ODGOVORITE
Name

kizo

11.09.2018 15:32

Zato sto mu je stric bio castan i posten covjek trebao bi da se ugleda.na njega.

Name

Som

11.09.2018 15:51

Svi su dobili odštetu. Država je svima isplatila obeštećenje. Ne širite laži i neistine.

Name

Laks

11.09.2018 16:05

Re kizo. A na koga se ti možeš ugledati iz redova SNSD -A. Poklopi se i ćuti fukaro jer vaše prošlosti bi se postideo i Gebels i Mengele...

Name

B. L.

11.09.2018 15:38

PRAVDA ZA DAVIDA, SVU NAŠU DJECU I NORMALNE LJUDE!

ODGOVORITE
Name

Prnjavor

11.09.2018 16:05

A šta ćeš onda ti.

Name

Has

11.09.2018 17:46

Snsd,stranku treba zabraniti,jer prelazi u fasisticku ubija omladinu,ni Hitler i ostali diktatori nisu fizički napadali,licno,kao izdajnik Dodik u celincu,mi imamo Gestapo,ne policiju,stiti vodju i mafiju,

Name

Prijedorcanin

11.09.2018 15:55

Padaj silo i nepravdo narod ti je sudit zvan bjezte od nas nocne tmine svanuo je i nas dan...... i tako dalje......

ODGOVORITE