Arnautović: Očekujem da mi zvižde u Zenici, ali...

Reprezentativac Austrije zbog svog srpskog porijekla očekuje "vruć" doček na "Bilinom polju", ali ističe da ne mrzi Bosnu, Hrvatsku ili bilo koju drugu zemlju.

Fudbal 11.09.2018 | 14:00
Arnautović: Očekujem da mi zvižde u Zenici, ali...
"Zmajevi" će večeras u Zenici ugostiti Austriju u okviru drugog kola Lige nacija.

BiH i Austrija su posljednji put igrale u martu 2015. godina kada je bilo 1:1, ali u pamćenju je ostao i duel Edina Džeke i Aleksandra Dragovića.

Austrijski defanzivac koji vuče korijene iz Srbije se tada pokoškao sa Džekom, a u obraćanju pred sutrašnji duel je odbio da se vraća u prošlost.

"Ova utakmica je za mene kao i svaka druga, samo što ću dobro razumjeti šta protivnici pričaju na terenu", rekao je defanzivac Bajera iz Leverkuzena.

Marko Arnautović, koji će na "Bilinom polju" Austriju predvoditi kao kapiten, je dao zanimljivu izjavu za austrijski portal "Spox" pred meč sa Bosnom i Hercegovinom u Zenici.

Novinare interesovalo kakav doček očekuje u Zenici jer je više puta sa ponosom isticao svoje srpsko porijeklo.

"Šta očekujem? Očekujem da mi zvižde, ali neću misliti na to. Isključiću se od dešavanja na tribinama i misliti samo na teren. Srbin sam, ali ne mrzim ni Bosnu, ni Hrvatsku niti bilo koju drugu zemlju. Razumijem da ljudi na Balkanu i dalje misle da smo u ratu, ali za mene rat više ne postoji. Svima želim sve najbolje i ne želim govoriti o ratu", rekao je Arnautović.

Utakmica u Zenici sutra počinje u 20.45, a Austrijanci su doputovali u BiH i 18 časova će imati trening na zeničkom stadionu.

Podsjetimo, Bosna i Hercegovina trijumfalno je započela Ligu nacija. "Zmajevi" su na startu novog takmičenja pobijedili Sjevernu Irsku u Belfastu rezultatom 1:2 (0:1) iako su većim dijelom meča bili mnogo inferiorniji od domaćeg tima.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

vatra

11.09.2018 12:48

Ne zvizdi tebi imbecilu niko sto si srbin vec za nesportsko ponasanje.Zvizdali bi i Dzeki da se tako ponasa u Austriji.

ODGOVORITE
Name

Sta

12.09.2018 15:38

Fali, malo muzike !

ODGOVORITE