Žestoka kazna Hrvatu zbog šutiranja Lazovića!

Hrvatu četiri utakmice suspenzije zbog šutiranja Lazovića! Evropska kuća fudbala UEFA kaznila je hrvatskog fudbalera Marka Livaju zbog udaranja u grudi napadača Videotona Danka Lazovića.  Reprezentativac Hrvatske ima "kratak fitilj" i to će njegov tim mnogo koštati u Ligi šampiona. . .

Fudbal 11.09.2018 | 11:45
Žestoka kazna Hrvatu zbog šutiranja Lazovića!
Incident se desio 28. avgusta na revanš meču koji su u Atini igrali AEK i Videoton u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona.

Livaja je nogom, posle kraće gužve na terenu, udario Lazovića, dobio crveni karton i UEFA ga je sada suspendovala na četiri utakmice.

Lazović je u toj situaciji prethodno povukao za vrat Livajinog saigrača Niklasa Hulta. Livaja nije jedini kaženjen, već i Elder Lopes.

Hrvatski fudbaler će moći da igra protiv Ajaksa i Benfike u poslednja dva kola Lige šampiona, budući da je AEK prošao dalje.

Na oba meča između mađarske i grčke ekipe bilo je oštre igre i crvenih kartona za oba tima. AEK je na kraju posle 2:1 u gostima izašao kao pobednik jer je u Grčkoj bilo 1:1.



AEK se plasirao u Ligu šampiona, ali će tamo nastupiti drastično oslabljen.

Napadač grčkog prvaka Marko Livaja je nakon utakmice plej-ofa protiv MOL Vidija (Videoton) nogom šutnuo srpskog fudbalera Danka Lazovića, a UEFA je ekspresno pokrenula istragu i ovog ponedeljka izrekla kaznu.

Livaja će zbog ovog incidenta biti suspendovan ČETIRI meča u grupnoj fazi Lige šampiona, kao i njegov klupski kolega Elder Lopeš, takođe vinovnik haosa.

U slučaju da ih trener izabere, igraće samo protiv Ajaksa kod kuće, odnosno Benfike u gostima, dok će propustiti oba susreta sa Bajernom, kao i gostovanje "Johan Krojf areni", odnosno domaćinski meč protiv Portugalaca.

AEK je najavio žalbu na ovu odluku UEFA...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

odlazi cirkus

11.09.2018 10:32

Kakva mrznja tih hrvata prema svemu sto je srpsko. Biti hrvat nije biti nacionalista nego dijagnoza!!!

ODGOVORITE