Radnik i Zvijezda 09 skoknuli do Srbije, po remije!

Semberski premijerligaši odigrali prijateljske utakmice sa superligašima, Bačkom i Vojvodinom.

Fudbal 09.09.2018 | 10:00
Radnik i Zvijezda 09 skoknuli do Srbije, po remije!
Prvenstveno pauze zbog obaveza reprezentacije BiH u Ligi nacija, premijerligaši iz Semberije, Radnik i Zvijezda 09, iskoristili su da odu do Srbije, gdje su odmjerili snage sa tamošnjim superligašima, Bačkom i Vojvodinom.

Timovi iz Bijeljine i Etno sela Stanišići ostvarili su remije.

Radnik je odigrao 2:2 sa Bačkom, dok su Vojvodina i Zvijezda 09 postigli po gol manje.

Duel u Bačkoj Palanci donio je zanimljiv fudbal sa četiri gola, a mrežu domaćina pogađali su mladi napadač Jovan Motika i vezista Kemal Hasikić.

Za Bijeljince su nastupili: Marković (72. Hodžić), Merajić (46. Radović), Franić (60. Purić), Sušić (46. Lejić), Isić (60. Despotović), Popara (72. Krsmanović), Šantić, Glišić (46. Hasikić), Motika, Hadžić, Brković (46. Đelmić).

Duel u Veterniku završen je rezultatom 1:1.

Novosađani su poveli golom nekadašnjeg fudbalera banjalučkog Borca i Rudar Prijedora Siniše Saničanina, dok je konačan rezultat postavio Amer Osmanagić.

Novi trener Zvijezde 09 Darko Nestorović isprobao je sljedeće igrače: Erić, Babić, Tojčić, Zlatković, Zekanović, Vojinović, Osmanagić, Predragović, Govedarica, Huseinbašić i Husić, dok su priliku u nastavku dobili još Ćulum i Nasri.

Poslije pauze, Zvijezda 09 će u devetom kolu Premijer lige BiH ugostiti Krupu, dok Radnik ima teško gostovanje na "Grbavici", gdje će igrati sa Željezničarom.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar