Monći se sveti Barsi kroz Berardija!

Roma mora brzo da radi ako želi da ispuni želju Di Frančesku. . .

Fudbal 12.09.2018 | 08:00
Monći se sveti Barsi kroz Berardija!
Roma i Domeniko Berardi... Da Monći želi jednog od najtraženijih italijanskih napadača nije tajna, veza sa Euzebiom Di Frančeskom duga je i čvrsta, ali moraće Vučica da obavio mnoge predradnje kako bi se dokopala željenog pojačanja. Ovog leta nije uspela. Nisu uspeli ni njeni glavni konkurenti Milan i Fjorentina, ali kako će od zime konkurencija biti još žešća, čelni ljudi sa Olimpika već sada moraju da kuju strategiju i planove za trijumf u toj trci. 

Kako javlja katalonski Sport Barselona ponovo intenzivira svoje interesovanje za reprezentativca Italije. Španci polako moraju da misle o zameni za Luisa Suareza kome je već 31 godina, a najtoplija preporuka za Beradija stigla je od Arijeda Brajde.

Domeniko Berardi može da igra na svim pozicijama u navali. Stručnjaci često navode kako je njegova građa ideal jedne prave "devetke", ali bet obzira na gabarite on je jako dobro snalazi i po boku. A dobro je poznato koliko se u modernom fudbalu, posebno u Barseloni, ceni polivalentnost. U svom tekstu Sport navodi da Berardi još ima prostora za poboljšanje, te da se nisu uzalud za njega "zakačili" neki od najvećih evropskih klubova. 

Italijan, jasno, nije jedina opcija za Barsu, već samo jedna od, dok je za Romu možda i primarni cilj idućeg leta. Ili možda već u januaru. Monći radi na tome da Di Frančesku ispuni želju u zimskom prelaznom roku jer bi na taj način preduhitrio pre svega Barselonu. Monći jako dobro zna kako mu je Barsa praktično otela Malkolma, a činjenica da Katalonci posle transfera Marlona imaju još čvršće odnose sa Sasuolom ne ide u prilog Vučici.  

Ako ćemo o realnim potrebama onda i Roma i intenzivno mora da razmišlja o napadaču. Edin Džeko je ušao u 33, a Patrik Šik još nije dostigao željeni nivo. 

Domeniko Berardi ima čvrst ugovor sa klubom iz Ređo Emilije - 2022. To Italijane stavlja u dobru poziciju prilikom pregovora. Sport na kraju navodi da ni Barsa ni Roma neće moći da računaju na cenu manju od 25.000.000 evra, iako su se letos pominjale dosta manje cifre. Uostalom, u prva četiri meča ove sezone Berardi je postigaop isto toliko golova i jednom asistirao. 

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar