LN: Prosinečki nakon pobjede u Belfastu...

Može to bolje. . .  Uprkos trijumfu na startu takmičenja u Ligi nacija, selektor "zmajeva" svjestan je da reprezentativci BiH nisu pružili najbolju partiju.

Fudbal 09.09.2018 | 11:45
LN: Prosinečki nakon pobjede u Belfastu...
Bosna i Hercegovina srećno i spretno trijumfovala je u Belfastu protiv Sjeverne Irske 2:1 i tak opobjedom započela nastup u novoformiranom takmičenju, Ligi nacija.

Ipak, uprkos tri osvojena boda, selektor "zmajeva" Robert Prosinečki po završetku susreta nije bio potpuno zadovoljan izdanjem svojih izabranika.

"Sjeverna Irska je igrala jako dobro. U prvom poluvremenu su nam napravili pritisak i bilo je veoma teško. Napravili smo dvije akcije i postigli pogodak, ali možemo više biti zadovoljni igrom u drugom poluvremenu. Ovdje će teško i druge ekipe dolaziti do bodova. Oni trkom, dugim loptama, a i snagom dominiraju. Momcima čestitam na osvojena tri boda", istakao je Prosinečki, a prenosi sajt Fudbalskog saveza BiH.

Već u utorak, u Zenici, Bosnu i Hercegovinu očekuje novi meč.

"Za tri dana nas očekuje nova utakmica i moramo ispraviti stvari koje nisu bile dobre. Nije ovo bila naša najbolja igra, možemo mi mnogo bolje. Imali smo problema u pripremi zbog povreda. Analiziraćemo sve, ali i vratiće nam se neki igrači. Moramo vidjeti i šta je sa Miralemom Pjanićem, izašao je iz igre zbog povrede", dodao je selektor bh. tima.

Naredni susret u Ligi nacija reprezentacija BiH će odigrati već u utorak, 11. septembra u 20.45 časova kada na "Bilino polje" dolazi selekcija Austrije.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar