Vilander: Razočaran sam Nišikorijem!

Nije mi jasno kako pobediti Novaka! Mats Vilander, nekada prvi teniser sveta, rekao je da je razočaran igrom Keija Nišikorija, ali je i pohvalio nastup srpskog tenisera.

Tenis 08.09.2018 | 13:00
Vilander: Razočaran sam Nišikorijem!
"Morate da igrati agresivno protiv Novaka, i to stalno. Pomalo sam razočaran Nišikorijevom igrom i situacijom da njegov štab nije imao plan B. To za mene nema smisla", rekao je Vilander u emisiji "Games, Schett and Mats" na Evrosportu.

Vilander je smatrao da Nišikori od početka nije dobijao poene na prvi servis, da je lutao sa forhendom, dok mu je bekhend bio solidan.

"Imao je nekoliko gemova u kojima je izgledao dobro, ali nije mi delovao da ima vere u sebe", kaže Vilander.

Šveđanin smatra da se Đoković potpuno vratio.

"Ja mislim da se vratio. Kada ga gledaš uživo kako igra to možeš i da vidiš. Kao neprobojni zid je i nije mi jasno kako ga je pobediti. Jedini ko to može je u čovek finalu (Del Potro). Dobijao je već Novaka, videćemo...", rekao je Vilander.

Mats je prokomentarisao i Novak povratak. Mučio se na početku, razmišljao da preskoči Vimbldon i onda je osvojio Gren slem u Londonu i sada igra u finalu Njujorka.

"Mediji odmah daju te informacije: 'Aha, Đoković je završio i tako dalje'. Nekako mu (mediji) nismo davali šansu da se vrati, to se dešavalo i sa Delpom. Kada imate superstara poput Novaka morate da reagujete. Novak izgleda nepobedivo, ali u finalu ćemo imati sudar kontra-stilova", kazao je stručni konsultant televizije "Eurosport".

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar