Prijateljska: Hempden park vidio moćnu Belgiju!

Belgijanci nemilosrdni: "Poker" u Glazgovu protiv Škota! Reprezentacija Belgije bila je ubedljiva u prijateljskoj utakmici protiv Škotske sa 4:0, pa "Đavoli" igraju odlično i nakon Svetskog prvenstva.  Dva gola Bačuaija u drugom poluvremenu za ubedljivu pobedu Crvenih đavola nad Škotskom.

Fudbal 08.09.2018 | 08:00
Prijateljska: Hempden park vidio moćnu Belgiju!
U senci utakmica prvog kola Lige nacija širom Evrope, treća selekcija sveta, Belgija pregazila je Škotsku sa 4:0 u prijateljskoj utakmici odigranoj na jednom od kultnih fudbalskih stadiona, Hempden Parku u Glazgovu.

Domaća reprezentacija je još i dobro prošla, pošto su Crveni đavoli imali mnogo šansi, pa je i konačan rezultat mogao da bude još ubedljiviji.

Za obe ekipe ova utakmica predstavljala je generalnu probu pred startu u Ligi nacija početkom sledeće nedelje. Škotska u ponedeljak dočekuje Albaniju u okviru C divizije, dok će Belgija utorak gostovati na Islandu u meču A divizije.

Večeras je na Hempdenu posebno raspoložen za igru i to u drugom poluvremenu bio Miši Bačuaj, dvostruki strelac.

Belgijanci su mrežu Škotske načeli u 28. minutu, kada je Torgan Azar proigrao Romelua Lukakua. Prednost je duplirao Eden Azar, a u ulozi asistenta našao se Janik Karasko.

U drugom poluvremenu Bačuaj je za samo osam minuta pobedu Belgije učinio ubedljivom. Eden Azar ga je proigrao u 52. minutu za vođstvo od 3:0, a u 60. je postavio konačan rezultat posle asistencije Jurija Tilemansa.  

U preostalim prijateljskim utakmicama Južna Koreja je pobedila Kostariku sa 2:0, istim rezultatom je Tajvan bio bolji od Malezije, Singapur i Mauricijus su igrali 1:1, a Katar je pobedio Kinu 1:0.

Izvor: mozzartsport/B92

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar