Spektakl u Banjaluci oduševio srpske odbojkašice!

Reprezentativke Srbije nadale su se velikoj podrci u "Boriku", ali atmosfera u banjalučkom "Hramu sporta" nadmašila je sva očekivanja.

Ostali sportovi 08.09.2018 | 13:30
Spektakl u Banjaluci oduševio srpske odbojkašice!
Banjalučki "Hram sporta", dvorana "Borik", bila je premala da primi sve one koji su željeli da vide odbojkašice Srbije na djelu.

Više od 3.000 gledalaca posmatralo je prijateljski duel sa Bugarskom, u kojem je srpski tim ostvario siguran trijumf 3:0, čime je pokazao da će na predstojećem Svjetskom prvenstvu u Japanu (od 29. septembra do 20. oktobra) biti jedan od favorita za najviši plasman.

Kapiten Srbije Maja Ognjenović oduševljena je viđenim u prepunom "Boriku".

"Kao što smo očekivali i kao što je najavljivano, 'Borik' je bio ispunjen do posljednjeg mjesta i mi smo oduševljeni ovim ambijentom. Uživali smo u potpunosti. Nikada do sada nismo igrali pred banjalučkog publikom, tako da se nadam da su i oni uživali. Možda ne u vrhunskoj odbojci, jer nam forma nije na vrhuncu, što je i očekivano u ovom dijelu priprema, ali najvažnije je da smo Republici Srpskoj uspjeli da se predstavimo u najljepšem mogućem svjetlu", istakla je predvodnica srpskog tima, koji je u Banjaluci nastupio u najjačem sastavu.

Ognjenovićeva nije željela da prognozira šanse Srbije na SP u Japanu.

''Iskreno, ne volim da prognoziram i kalkulišem. Sigurno da spadamo u red reprezentacija koje su u samom svjetskom vrhu, ali s obzirom da je danas u ženskoj odbojci konkurencija takva da ne možete da izdvojite dvije ili tri ekipe, mogu da kažem da nemamo pravo na kiks kao aktuelne evropske šampionke i osvajači medalje na OI. I sada se očekuje medalja, žrijeb nam ide na ruku, tako da je najbitnije da budemo zdrave i skoncentrišemo se na našu igru, ne razmišljajući o protivnicama", dodala je.

Poslije priprema na Palama, Srpskinje su nastupile pred banjalučkom publikom i svi se nadaju da bi nastupi reprezentacije Srbije u Republici Srpskoj mogli postati tradicija.

"Već petnaestak godina sam u reprezentaciji Srbije i nikada do sada nismo imali ovakve bazične pripreme. Prije svega mislim na gostoprimstvo ovdje i na ljubaznost našeg naroda u Republici Srpskoj daje nam veliki vjetar u leđa i podstrek za dalje. Kada vidimo koliko to sve ovdje narodu znači, onda i mi osjećamo potrebu da to vratimo na naš način. Sa velikim ponosom i emocijama mogu da istaknem da će zaslugu za potencijalno osvajanje medalje i svaki rezultat na SP sigurno imati i naš narod ovdje", rekla je Ognjenovićeva.

I korektor Srbije Ana Bjelica bila je puna utisaka po završetku susreta.

"Veći utisak od same igre i rezultata ostavila je ova predivna publika koja je došla da nas podrži. Bio je ovo jedan prelijep događaj u Banjaluci. Očekivalo smo nešto slično, ali ne baš da će publika doći u ovolikom broju. Sigurno je ovo jedno veliko iskustvo, pogotovo što smo dobili 3:0 pred SP, tako da se nadam da smo uspjeli da se odužimo svima koji su došli."

Bjelica je dodala kako su sada odbojkašice Srbije još svjesnije koliku podršku imaju u Republici Srpskoj.

"I tokom priprema na Palama bilo nam je predivno. Vidjeli smo koliko nas ljudi prate i podržavaju. To su potvrdili i u Banjaluci. Osjećaj je zaista predivan", zaključila je Bjelica, te dodala da se nada medalji na Svjetskom prvenstvu.

Bilećanka Tijana Bošković bila je prezadovoljna boravkom na Palama i u Banjaluci.

"Presrećna sam što smo imali priliku da igramo u Republici Srpskoj, jer sam ja sa ovih prostora. Hvala svim ljudima koji su došli da nas podrže i koji su ova tri dana u Banjaluci učinili da se osjećamo predivno. Boravili smo i tri sedmice na Palama i sve ovo nam je zaista prijalo. Iskreno se nadam da ćemo imati još prilika da dođemo ovdje", istakla je najbolja odbojkašica Evrope i svijeta.

Prije dolaska u Banjaluku, reprezentacija Srbije boravila je na pripremama na Palama, gdje se spremala za Svjetsko prvenstvo u Japanu koje počinje krajem mjeseca.

"Uskoro počinje Svjetsko prvenstvo, radimo punom parom već mjesec i po i trudimo se da u Japan odemo maksimalno spremni. Prerano je pričati o očekivanjima, ali sigurna sam da ćemo dati sve od sebe", zaključila je Boškovićeva.

Pogledajte atmosferu iz "Borika"...



Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

kosta

08.09.2018 11:58

Sjajno . Volim kad se ovakve stvari desavaju . Puno srece Srpkinjama !

ODGOVORITE