EP do 21 - Marinović: Odigrali smo fantastičnu utakmicu!

Selektor U-21 reprezentacije Bosne i Hercegovine Vinko Marinović i dvostruki strijelac Ermedin Demirović nosu krili zadovljstvo poslije trijumfa nad Švajcarskom (3:0) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Fudbal 08.09.2018 | 11:15
EP do 21 - Marinović: Odigrali smo fantastičnu utakmicu!
"Zmajići" su u Trening centru u Zenici "razbili" vršnjake iz Švajcarske i dodatno se učvrstili na prvom mjestu grupe osam kvalifikacija za EP.

"Odigrali smo zaista fantastičnu utakmicu. Možda ne samo u početku, kada je i Švajcarska imala jedan opasan pokušaj. Poslije toga smo imali potpunu kontrolu nad utakmicom, stvorili dosta šansi i sasvim zasluženo pobijedili. Čestitam igračima i zahvalio bih se ovoj divnoj publici na podršci. Sada se okrećemo Rumuniji", rekao je selektor "zmajića" Vinko Marinović.

Selektor je prokometarisao i narednog protivnika...

"Daćemo sve od sebe i u Rumuniji. Treba nam pobjeda u tom meču. Najbitnije je sada da vidimo u kakvom su nam stanju igrači. Marko Mihojević je izašao iz igre zbog povrede, a poslije utakmice se i Amer Gojak žalio da ima probleme. Vidjećemo kakva je situacija sa njima i nadam se da će biti spremni. U svakom slučaju mi imamo širinu. Ovi momci polako sazrijevaju jer kad pobijedite ovako kvalitetne protivnike bez primljenog gola i sa mnogo šansi, znači da igrate dobro".

Dvostruki strijelac protiv Švajcarske bio je ofanzivni vezista francuskog Sošoa Ermedin Demirović.

"Odlično smo odradili ovu utakmicu, borili smo se do kraja. Bez obzira na odličan rezultat, moramo sve brzo zaboraviti i skoncentrisati se na Rumuniju jer bi nas pobjeda protiv njih približila plasmanu na Evropsko prvenstvo", rekao je Demirović, a prenio zvanični sajt Fudbalskog saveza BiH.

"Zmajići" već sljedećeg utorka gostuju u Rumuniji (18 časova), koja je u prvom duelu bila bolja rezultatom 1:3.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar