LN - Pjanić: Irci snažni, mi dominiramo!

Veznjak reprezentacije BiH Miralem Pjanić optimista pred duel “zmajeva” i Sjeverne Irske u Ligi nacija.

Fudbal 07.09.2018 | 08:15
LN - Pjanić: Irci snažni, mi dominiramo!
Reprezentacija BiH započeće takmičenje u Ligi nacija gostovanjem u Belfastu protiv Sjeverne Irske, u subotu od 15.00 časova.

Fudbaler Juventusa i jedan od najboljih igrača u selekciji BiH, Miralem Pjanić optimista je nakon priprema odrađenih u Sarajevu.

”Super su prošle, većina igrača je u dobroj formi poslije priprema u svojim klubovima. Sada počinju važne utakmice jer do sada smo odigrali nekoliko prijateljskih u kojima smo se upoznavali i navikavali na novog selektora ali i jedni na druge jer ima dosta mladih igrača. Radili smo dobro i spremni smo da odigramo jaku utakmicu protiv Sjeverne Irske i da pokažemo šta možemo”, rekao je Pjanić.

On je istakao da je reprezentacija Sjeverne Irske kvalitetna i da “zmajevi” neće imati lak posao.

”Sjeverna Irska je kvalitetna ekipa i neće biti lako igrati protiv njih. Svjesni smo da nas očekuje fizički zahtjevna utakmica jer kao što je i selektor rekao, oni svoju igru baziraju na fizičkoj snazi, a opasni su i u prekidima. Mi moramo paziti na to, ali istovremeno i nametnuti našu igru, posebno dominaciju na sredini terena. Kao što sam rekao, neće biti lako, međutim mi moramo da se nametnemo i kontrolišemo utakmicu. U dobroj smo formi i mi to možemo”, poručio je Pjanić.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar