"Zmajevi" bez Penave protiv Finske i Češke!

Roditelji Ajdina Penave zatražili od KS BiH da on ne bude prisutan na okupljanju reprezentacije BiH jer su mu iz kluba to "sugerisali".

Košarka 07.09.2018 | 16:30
"Zmajevi" bez Penave protiv Finske i Češke!
Ajdin Penava neće debitovati u dresu reprezentacije BiH u mečevima protiv Finske i Češke.

Direktor reprezentacije BiH Siniša Kovačević je u za portal "SportCentar" istakao da su roditelji mladog košarkaša od Košarkaškog saveze BiH zatražili da on ne bude prisutan na okupljanju, što su mu iz novog kluba to sugerisali.

"Iz Baskonije su poručili da Ajdin može doći na okupljanje devetog ili desetog u mjesecu, ali mi u Savezu smo zaključili da je onda bolje da propusti ovo okupljanje i bude spreman za sljedeće. Selektor Repeša i ja smo željeli vidjeti Penavu na ovom okupljanju, pošto je riječ o vrlo zanimljivom igraču. Ipak, nismo željeli da se previše namećemo jer smo trenutno na njegovoj poziciji kvalitetni i bolje je da ga sačuvamo za naredni period", rekao je Kovačević.

Reprezentativci polako pristužu u Sarajevo, ali tim neće biti kompletan sve do dolaska Elmedina Kikanovića koji će se ekipi priključiti u Finskoj 11. septembra pošto mu njegov klub Monako ne dozvoljava da se ranije odazove pozivu rekao je danas Jasmin Repeša za TV N1.

"Danas nam je stigao Alibegović, a za u naredna dva ili tri dana će doći Minja Milošević, Džanan Musa i Andrija Stipanović, dok 9. septembra dolaze Lazić, Sulejmanović i Gordić", pojašnjava Kovačević.

Selekcija BiH će 11. septembra otputovati u Finsku, gdje će dva dana kasnije u 18 časova igrati meč protiv selekcije te zemlje, a 16. septembra u Skenderiji će igrati protiv Češke Republike.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar