Video: Njemački Vardi živi svoj san...!

Ali je zadržao stare navike: Ista soba i drugari, važno je posle treninga imati normalan život! "Prvi put kada sam došao u Hanover, samo sam bacio pogled na svlačionice i koliko ima prostorija. Probudio sam se ujutru i pomoslio - danas sam stvarno fudbaler", kaže Hendrik Vejdant.

Fudbal 07.09.2018 | 13:00
Video: Njemački Vardi živi svoj san...!
Pre četiri godine u četvrotom rangu takmičenja, a u ponedeljak prvi profesionalni ugovor (do 2022) u karijeri sa pune 23 godine. Hendrik Vejdant živi svoj san, ali je rešio da ništa ne promeni u svom životu. Odlučio je da i dalje deli sobu sa svojim dosadašnjim cimerima, završi studije i svoju staru životnu priču.

A na terenu su svi začuđeni mogućnostima snažnog golgetera, visokog 195 centimetara, koji je pre samo dva dana postao fudbalski profesionalac.

"Kada sam na terenu trudim se da igram najjače što mogu. Neverovatno je kada ste tokom cele godine sedeli u fotelji i gledali Bundesligu, a onda ste odjednom vi na TV-u!", prenosi Vejdant svoje prve impresije za Bild.

Mladi fudbaler će i dalje deliti stan sa svojim doskorašnjim saigračima iz četvrtoligaša Egestorfa Janikom Olemanom i Torben Engelkingom.

"Volim da se družim sa svojim cimerima. Lepo je vratiti se posle treniga i imati normalan život. Živim svoj san, ali i dalje imam svoj stari život, isti fakultet, iste prijatelje", kaže Vejdant.

Poslovne studije su pri kraju, diplomski rad je spreman, a ispit je zakazan za kraj septembra.

"Srećan sam što ću steći nešto čemu sam posvetio mnogo vremena u poslednje tri godina. Kod mene se nikada nije postavljalo pitanje da li ću završiti započeti posao".

Prvotimac Hanovera priznaje da je bio nervozan na debiju, kojem je prisustvovala njegova sestra, ali i bivši saigrači iz amaterskog kluba.

"Bilo je ludo. Dok nisam imao 18 godina samo sam želeo da na selu igram fudbal sa drugarima. Prvi put kada sam došao u Hanover samo sam bacio pogled na svlačionice i koliko ima prostorija. Probudio sam se ujutru i pomoslio - danas sam stvarno fudbaler", zaključio Vejdant.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar